Music Village 2021


MOYΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2021 - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Φίλες και φίλοι της μουσικής Καλή Χρονιά σε όλους!

Η καλλιτεχνική μας κοινότητα συμπλήρωσε φέτος μία πορεία 16 χρόνων επάνω σε ένα πολυσυλλεκτικό μοντέλο καλλιτεχνικής συμβίωσης που γεννήθηκε κι ωρίμασε στον Άγιο Λαυρέντιο και το οποίο, πλέον, σήμερα αποτελεί θεσμό.

Τον Αύγουστο του 2021 πραγματοποιήθηκαν 16 μουσικά εργαστήρια, masterclasses και residencies συμβιωτικά εργαστήρια τα οποία συντονίστηκαν από 21 καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες του ήχου, της κίνησης και του θεάτρου φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία, τη μουσική παραγωγή, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τις λαϊκές και έντεχνες προφορικές παραδόσεις και τον αυτοσχεδιασμό.

Συμμετείχαν ενεργά πάνω από 200 επαγγελματίες ή σπουδαστές μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και performers απ΄ όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή τους δεν περιορίστηκε στα εργαστήρια και την παρακολούθηση συναυλιών, αλλά επεκτάθηκε σε ομαδική δημιουργική δράση και παραγωγή δρώμενων και μουσικών project σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, από τον Άγιο Λαυρέντιο πέρασαν εκατοντάδες μουσικόφιλοι και φιλότεχνοι που τίμησαν το θεσμό με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε τους Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Δημήτρη Τηλιακό, Μάρθα Φωκά, Σαβίνα Γιαννάτου, Θόδωρο Κοτεπάνο, Δημήτρη Μυστακίδη, Ευγένιο Βούλγαρη, Περικλή Λιακάκη, Κωνσταντίνο Μωραΐτη, Gözde Atalay Kokkoris, Νίκο Παραουλάκη, Αθανασία Κανελλοπούλου, Αυγερινή Γάτση, Freedom Candlemaker (Λευτέρη Μουμτζή), Σίμο Κακάλα, Julianna Bloodgood, Rafał Habel, Θοδωρή Ζιάρκα, James Wylie, Fausto Sierakowski, Γιώργο Φωτιάδη και Μαριάννα Αστρακά, για τη φροντίδα και την έμπνευση που πρόσφεραν γενναιόδωρα στους σπουδαστές στον Άγιο Λαυρέντιο και για την μουσική τους προσφορά στις συναυλίες και όλα τα δρώμενα.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων πραγματοποιήθηκαν 16 συναυλίες / παραστάσεις ως αποτέλεσμα της επιτόπιας εργασίας σπουδαστών / συντονιστών). Όλες οι παραπάνω δράσεις ήταν ανοικτές και με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

Τέλος, κατά τη φετινή διοργάνωση και όπως κάθε χρόνο το Μουσικό Χωριό φιλοξένησε και απασχόλησε για μία περίοδο τριών μηνών φοιτητές πρακτικής άσκησης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του ΠΑ.ΜΑΚ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του θεσμού, ιδιαίτερα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αιγίδα και τη στήριξη, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, χωρίς τις δημιουργικές παρεμβάσεις και την εμπιστοσύνη του οποίου η υλοποίηση του θεσμού θα ήταν αδύνατη, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγίου Λαυρεντίου Γιάννη Αγαπητό, όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και ειδικά τους Αποστόλη Βέργο, Ελένη Βλάχου και Δημήτρη Κόκκινο, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, το Σίμο Σαλτιέλ και την Red Creative, την ΕΡΤ, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Αγίου Λαυρεντίου που αγκάλιασε μια ολόκληρη κοινωνία καλλιτεχνών με αγάπη και υπομονή. Ειδικά, την οικογένεια Κλειδωνάρη, τη Λητώ Ιωαννίδη, τον Πέτρο Μύλλερ και τον παπά – Δημήτρη για τη συνεχή τους πολύτιμη υποστήριξη και συνεισφορά.

Εκ μέρους της διοργάνωσης και της ομάδας εργασίας ευχαριστούμε θερμά όλους τους σπουδαστές που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν και να υπηρετήσουν τη δημιουργία και την τέχνη.

Ευχαριστούμε θερμά τους Θόδωρο Κοτεπάνο, Θοδωρή Ζιάρκα, Παύλο Κάβουρα, Σταμάτη Φουσέκη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μιχάλη Αφολαγιάν, Δημήτρη Κούντουρα, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Μαργαρίτα Παπάζογλου, Διονύσιο Καλλιντέρη, Παναγιώτη Κουτσό, Μιχάλη Κουλουμή, Σίμο Σαλτιέλ, Κωστή Χασιώτη, Haig Yazdjian, Mανούσο Κλαπάκη, Γιάννη Αναστασάκη, Ορέστη Μπενέκα και Μάουρα Φερτεκλίδη για τη μουσική και επιστημονική προσφορά τους σε όλα τα δρώμενα.

Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους συνεργαζόμενους επαγγελματίες του Αγίου Λαυρεντίου, ειδικά τον Βάγιο και τη Μαρία (“Τρίπορτο”), τον Δημήτρη Μαχαιρά (“Βασιλικός και Δυόσμος”), όλη την οικογένεια Λουάρη (φούρνος), το Λαυρέντη (“Platanus Orientalis”), το Γιάννη και την Κατερίνα (“Ήρθαμε και δέσαμε”), τη Φρόσω και τον Αποστόλη (“Λωτός”), την Κατερίνα, το Δημήτρη και τη Μέλλω (παντοπωλείο), τη Λένα (“Φωλιά”) για τη συνεχή και έμπρακτη συμπαράστασή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Μουσικού Χωριού, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες.

Τους Νικόλα Χρυσό, Νεφέλη Παπαϊωάννου, Πέτρο Κολοτούρο και Σταμάτη Φουσέκη για την εικολοληψία, την ηχοληψία και την τεχνική υποστήριξη.

Τέλος, την ομάδα παραγωγής (Αλέξανδρο Σεϊταρίδη, Δημήτρη Ζαχαράκη, Μάγια Παπαγεωργίου, Αναστασία Σταύρου, Ελένη Βογιατζίδου), τον Γιάννη Γκουντάρα για την παραγωγή και τη λογιστική στήριξη και τους φοιτητές πρακτικής άσκησης και εθελοντές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ΠΑΜΑΚ Αναστασία – Σοφία Αναστασοπούλου, Ίρις Μολυβδά, Στέφανο Κατσίνα, Δημήτρη Σταύρου, Κυριάκο Μαρκουλλή που φρόντισαν με ενέργεια κι αγάπη για την ομαλή διεξαγωγή των πάντων καθ’ όλη τη διάρκεια του Μουσικού Χωριού κι όχι μόνο.

Καλή αντάμωση με το νέο έτος!

Τα ιδρυτικά μέλη του Μουσικού Χωριού
Θύμιος Ατζακάς - Κώστας Μακρυγιαννάκης – Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

Το Μουσικό Χωριό 2021 μέσα από το φακό του Νικόλα Χρυσού.
Σύνδεσμοι:

1η περίοδος
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4366331563459572&type=3

2η περίοδος
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4375674612525267&type=3

MOYΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2021

Αύγουστος, Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου

Για δέκατη πέμπτη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου καθώς και την αρωγή του ΥΠΠΟΑ.

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν 16 συμβιωτικά εργαστήρια τα οποία θα συντονίζονται από  καλλιτέχνες όλων των παραστατικών τεχνών, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες του ήχου, της κίνησης και του θεάτρου. Οι δράσεις αυτές εκτείνονται στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, σε δύο περιόδους με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία, τη μουσική παραγωγή, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τις λαϊκές και έντεχνες προφορικές παραδόσεις και τον αυτοσχεδιασμό. Όπως κάθε χρονιά, με αφορμή τα παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές παρουσιάσεις και αυθόρμητα δρώμενα.

Με μεγάλη ανυπομονησία, χαρά και προσδοκία για φυσική συνύπαρξη, προσκαλούμε σπουδαστές και επαγγελματίες από το χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών και εκπαιδευτικούς, να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού. Μαζί με αυτούς, περιμένουμε και όλους τους φίλους - φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας την καλλιτεχνική συνύπαρξη και ώσμωση που κάθε καλοκαίρι αγκαλιάζεται από τους ανθρώπους του Αγίου Λαυρεντίου.


Πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, η διοργάνωση όπως και πέρισυ, θα εφαρμόσει τα όλα τα προληπτικά μέτρα τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κι αφορούν την πανδημία
covid - 19/sars - 2.

 

ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (18 – 24 Αυγούστου 2021)

Εργαστήριο Πιανιστικής Τέχνης
Στα Ίχνη Των Μεγάλων Ερμηνευτών
Συντονισμός: Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης

OperaLab
Λυρικό εργαστήρι με το Δημήτρη Τηλιακό
Συντονισμός: Δημήτρης Τηλιακός, Θόδωρος Κοτεπάνος

Εργαστήριο Κατασκευής Θεατρικής Μάσκας
Συντονισμός: Μάρθα Φωκά

Η Άλλη Πλευρά - Α
Συντονισμός: Σίμος Κακάλας

Η Άλλη Πλευρά - Β
Συντονισμός: Περικλής Λιακάκης

We are Movers
Συντονισμός: Κωνσταντίνος Μωραΐτης


Σεμινάριο Θεατρικού Κλόουν  <<--  ΠΛΗΡΕΣ 
Ένα έπος αστάθειας
Συντονισμός: Gözde Atalay Kokkoris
 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές ή λίστα αναμονής. 

Το Πολυφωνικό Σώμα: ένας Ακτινοβόλος Αφηγητής  <<-- ΠΛΗΡΕΣ 
Εργαστήριο για το σωματικό θέατρο και τη φωνή
Συντονισμός: Julianna Bloodgood & Rafał Habel
 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές ή λίστα αναμονής. 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (25 – 31 Αυγούστου 2021)

H Ψυχοσύνθεση του Μουσικού
Συντονισμός: Λευτέρης Μουμτζής (Κύπρος)

Το Νέυ και η Τροπική Μουσική των Μακάμ
Συντονισμός: Νίκος Παραουλάκης


Η Ποιητική του Σώματος <<-- ΠΛΗΡΕΣ 
Συντονισμός: Αθανασία Κανελλοπούλου

 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές ή λίστα αναμονής. 

Μουσική Ομάδα - Dance Orchestra <<-- ΠΛΗΡΕΣ 
Συντονισμός: James Wylie – Fausto Sierakowski
 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές ή λίστα αναμονής. 

Φωνητικό Εργαστήριο Παραδοσιακής Μουσικής <<-- ΠΛΗΡΕΣ 
Συντονισμός: Αυγερινή Γάτση

 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές ή λίστα αναμονής. 

Εργαστήριο για το Ρεμπέτικο <<-- ΠΛΗΡΕΣ 
Κώστας Σκαρβέλης: πρακτική και τροπική προσέγγιση του έργου του
Συντονισμός: Δημήτρης Μυστακίδης, Ευγένιος Βούλγαρης
 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές ή λίστα αναμονής. 

Διαλογισμός σε Κίνηση και Ακινησία
<<-- ΠΛΗΡΕΣ 
Αναπνοή και Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο
Συντονισμός: Γιώργος Φωτιάδης, Μαριάννα Αστρακά
 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές ή λίστα αναμονής. 

Εργαστήριο Ελεύθερου Φωνητικού Αυτοσχεδιασμού <<-- ΠΛΗΡΕΣ 
Συντονισμός: Σαβίνα Γιαννάτου
 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές. 
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά!

Τα ιδρυτικά μέλη

Θύμιος Ατζακάς Κώστας Μακρυγιαννάκης Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης


και η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού

Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (διεύθυνση παραγωγής, webmaster)

Δημήτρης Ζαχαράκης (συντονισμός παραγωγής)

Μάγια Παπαγεωργίου (γραμματεία)

Αναστασία Σταύρου (βοηθός συντονισμού παραγωγής)


ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΔΩΡΕΑΝ ΟΝLINE ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2020

1-2-3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Φίλες και φίλοι της μουσικής,

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά και χρόνια πολλά, υγεία και δημιουργικότητα, ιδίως αφοβία και επίγνωση των κομβικών προκλήσεων που καλούμαστε να διαχειριστούμε ως μονάδες και ως κοινωνίες!

Η καλλιτεχνική μας κοινότητα συμπλήρωσε φέτος μία πορεία 15 χρόνων επάνω σε ένα πολυσυλλεκτικό μοντέλο καλλιτεχνικής συμβίωσης που γεννήθηκε κι ωρίμασε στον Άγιο Λαυρέντιο και το οποίο εξακολουθεί να μας εμπνέει μέχρι σήμερα.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν μοναδικό: λόγω των αυξημένων μέτρων covid-19 και της αναστάτωσης που εγκαθιδρύθηκε στις ζωές μας και στον ψυχισμό μας κατά το περασμένο διάστημα, ζήσαμε ένα μουσικό χωριό σε άλλες… διαστάσεις. Καθώς κανείς δεν ήξερε τι θα ξημερώσει την κάθε επομένη, όλα τα δρώμενα σχεδιάζονταν και υλοποιούνταν αυθόρμητα μέσα σε λίγες ώρες! Συναυλίες, διαλέξεις και εργαστήρια έλαβαν χώρα μόνο σε εξωτερικούς χώρους: σε αυλές, ξωκλήσια και δάση, όπως στα πολύ νεανικά χρόνια της διοργάνωσης. Tο κοινό και οι συμμετέχοντες ήταν από αυτούς που… «το έλεγε η καρδιά τους». Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι συμβιωτικοί δεσμοί και οι «κενταυρικές» προδιαθέσεις του Μουσικού Χωριού να εκτιναχθούν στα ύψη! 

Θέλοντας να μοιραστούμε μαζί σας μερικά ψήγματα από τις εμπειρίες αυτού του καλοκαιριού, προσφέρουμε ένα τριήμερο διαδικτυακών συναυλιών και δημοσιεύσεων οπτικοακουστικού υλικού ελπίζοντας να σας δούμε από κοντά στις πρεμιέρες αλλά και να ανταλλάξουμε σκέψεις και εντυπώσεις μαζί σας στα chatrooms κατά τη διάρκεια της ακρόασης.


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/1/2021

Ώρα 18.00 – 18.15

Παρουσίαση των δύο trailer της χρονιάς (α και β περίοδος)

Τrailer 1ης περιόδου - Εικονοληψία, μοντάζ: Γιάννης Αγγελάκης, Ήχος: Σταμάτης Φουσέκης 

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=7cTvZPgNpDU

Τrailer 2ης περιόδου – Εικονοληψία: Νεφέλη Παπαϊωάννου, Πέτρος Κολοτούρος // Μοντάζ: Νεφέλη Παπαϊωάννου // Ήχος & sound design: Νεφέλη Παπαϊωάννου

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=95ZTQ0ZrSBU

Ώρα 18.30 – 19.35

Παράσταση χορού butoh με τη Yuko Kaseki (Ιαπωνία/Βερολίνο)

Θύμιος Ατζακάς - KoTaMo // James Wylie - σαξόφωνο // Fausto Sierakowski - σαξόφωνο //Θοδωρής Ζιάρκας - κοντραμπάσσο

Εικονοληψία, μοντάζ: Γιάννης Αγγελάκης

Ήχος: Σταμάτης Φουσέκης  

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=8QxKosxHBvo


ΣΑΒΒΑΤΟ
2/1/2021

Ώρα 18.30 – 19.05

Συναυλία: Canciòn de Arrabal

Κώστας Ράπτης - bandoneon // Κώστας Μακρυγιαννάκης - κιθάρα // Μαρία Ανισέγκου - τσέλο

Εικονοληψία: Νεφέλη Παπαϊωάννου, Πέτρος Κολοτούρος // Μοντάζ: Νεφέλη Παπαϊωάννου // Μίξη Ήχου: Πέτρος Κολοτούρος // Ήχος: Σταμάτης Φουσέκης 

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=pksIL-zGOBc

Ώρα 19.30 – 20.30

Συναυλία: Στερούμαι Σε και Πεθυμώ Σε

Κύκλος Τραγουδιών για φωνή και ούτι Μουσική, ούτι,τραγούδι: Eυγένιος Βούλγαρης

Εικονοληψία: Νεφέλη Παπαϊωάννου, Πέτρος Κολοτούρος // Μοντάζ: Νεφέλη Παπαϊωάννου // Μίξη Ήχου: Πέτρος Κολοτούρος // Ήχος: Σταμάτης Φουσέκης 

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=aUm1v0dA3bI


ΚΥΡΙΑΚΗ 3/1/2021

Ώρα 18.30 – 19.30

Συναυλία: Udopia Trio (Atzakas / Wylie / Ziarkas)

Θύμιος Ατζακάς – ούτι, σύνθεση // James Wylie – σαξόφωνο, ιρανικός κεμεντσές, σύνθεση // Θοδωρής Ζιάρκας – κοντραμπάσσο

Εικονοληψία: Νεφέλη Παπαϊωάννου, Πέτρος Κολοτούρος // Μοντάζ: Νεφέλη Παπαϊωάννου // Μίξη Ήχου: Πέτρος Κολοτούρος // Ήχος: Σταμάτης Φουσέκης 

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=s7HxevoldBo

Ώρα 19.4520.30
Συναυλία: Λεφτοκάρυα και guests

Λεφτοκάρυα: Νατάσσα Τσακηρίδου (φωνή) // Γιάννης Τσανασίδης (λύρα) // Ιάκωβος Μωυσιάδης (πολίτικο λαούτο)

Συμμετέχουν οι: James Wylie (ιρανικός κεμεντζές) // Νίκος Παραουλάκης (νέυ) // Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά)

Εικονοληψία: Νεφέλη Παπαϊωάννου, Πέτρος Κολοτούρος // Μοντάζ: Νεφέλη Παπαϊωάννου // Μίξη Ήχου: Πέτρος Κολοτούρος // Ήχος: Σταμάτης Φουσέκης 

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=miZOvU9DBp0 MOY
ΣΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

(Προσβάσιμα από 1.1.2021, ώρα 10.00 π.μ.)

Πίσω από τη Μάσκα (Σίμος Κακάλας)

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=1-KLsLfY6bw

Ελεύθερος Φωνητικός Αυτοσχεδιασμός (Σαβίνα Γιαννάτου)

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=e7o-iO2truQ

Η Φύσα και τα Μυστικά της (Μάνος Αχαλινωτόπουλος)

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=llcdKCtgy3U

Η Μουσική Φόρμα του Sarki στο Προπολεμικό Ρεμπέτικο (Ευγένιος Βούλγαρης)

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=zuq4z4jyKU8

Ας κελαηδούν και χαίρουν (Τσακηρίδου/Τσανασίδης)

Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=7gRi8W3MXlQ

 

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

(Προσβάσιμες από 1.1.2021, ώρα 10.00 π.μ.)

Ήχος και Συνειδητότητα (Παύλος Κάβουρας)
Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=kww-evGhMZE

Άσκαυλοι του Κόσμου (Cassandre Balosso – Bardin)
Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=KVsGkLl0faI

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

Το Μουσικό Χωριό 2020 μέσα από το φακό του Νικόλα Χρυσού.

Σύνδεσμος: https://www.facebook.com/media/set?vanity=musicvillage.gr&set=a.3286982344727838


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές, δασκάλους, μουσικούς και εμψυχωτές: Yuko Kaseki, Σίμο Κακάλα, Γιώργο Φωτιάδη, Μαριάννα Αστρακά, Σαβίνα Γιαννάτου, Περικλή Λιακάκη, Γιάννη Τσανασίδη, Νατάσα Τσακηρίδου, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Ευγένιο Βούλγαρη, Julianna Bloodgood, Rafał Habel, Νίκο Παραουλάκη, Παύλο Κάβουρα, Cassandre Balosso – Bardin, Θοδωρή Ζιάρκα, Κώστα Ράπτη, Μαρία Ανισέγκου, Ιάκωβο Μωυσιάδη, James Wylie, Μανούσο Κλαπάκη και Fausto Sierakowski για τα εργαστήρια και τις συναυλίες/παραστάσεις.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του θεσμού, ιδιαίτερα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αιγίδα και τη στήριξη, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, χωρίς τις δημιουργικές παρεμβάσεις και την εμπιστοσύνη του οποίου η υλοποίηση του θεσμού θα ήταν αδύνατη, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγίου Λαυρεντίου Γιάννη Αγαπητό, όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και ειδικά τους Αποστόλη Βέργο, Ελένη Βλάχου και Δημήτρη Κόκκινο, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, το Σίμο Σαλτιέλ και την Red Creative, την ΕΡΤ, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Αγίου Λαυρεντίου που αγκάλιασε μια ολόκληρη κοινωνία καλλιτεχνών με αγάπη και υπομονή. Ειδικά, την οικογένεια Κλειδωνάρη, τη Λητώ Ιωαννίδη, τον Πέτρο Μύλλερ και τον παπά – Δημήτρη για τη συνεχή τους πολύτιμη υποστήριξη και συνεισφορά. 

Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους συνεργαζόμενους επαγγελματίες του Αγίου Λαυρεντίου, ειδικά τον Μιχάλη (“Βρύχωνας”), όλη την οικογένεια Λουάρη (φούρνος), το Λαυρέντη (“Platanus Orientalis”), το Βάγιο και τη Μαρία (“Τρίπορτο”), το Γιάννη και την Κατερίνα (“Ήρθε κι έδεσε”), τη Φρόσω και τον Αποστόλη (“Λωτός”), την Κατερίνα, το Δημήτρη και τη Μέλλω (παντοπωλείο), τη Λένα (“Φωλιά”) για τη συνεχή και έμπρακτη συμπαράστασή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Μουσικού Χωριού, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες.

Τους Νικόλα Χρυσό, Νεφέλη Παπαϊωάννου, Γιάννη Αγγελάκη, Πέτρο Κολοτούρο και Σταμάτη Φουσέκη για την εικολοληψία, την ηχοληψία και την τεχνική υποστήριξη.

Τέλος, την ομάδα παραγωγής (Αλέξανδρο Σεϊταρίδη, Δημήτρη Ζαχαράκη, Μάγια Παπαγεωργίου, Αναστασία Σταύρου, Ελένη Βογιατζίδου)  και τους φοιτητές πρακτικής άσκησης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ΠΑΜΑΚ (Αναστασία – Σοφία Αναστασοπούλου, Κυριακή Πετρίδου, Ιωάννα Καλλέργη και Στέφανο Κατσίνα) που φρόντισαν με ενέργεια κι αγάπη για την ομαλή διεξαγωγή των πάντων καθ’ όλη τη διάρκεια του Μουσικού Χωριού κι όχι μόνο!

Καλή αντάμωση με το νέο έτος!

Τα ιδρυτικά μέλη του Μουσικού Χωριού

Θύμιος Ατζακάς
Κώστας Μακρυγιαννάκης
Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης