Εφέ. Ένας γνωστός άγνωστος κόσμος

Συντονισμός: Γιάννης Αναστασάκης

18 - 24 ΑυγούστουΔιάρκεια: 30 ώρες

Ωράριο: 11.00 – 14.00 & 17.00 – 20.00

Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά
Η “σωστή” και η “ανορθόδοξη” χρήση των εφέ, με ηλεκτρικά, ακουστικά ή και χωρίς όργανα…

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε όλους τους μουσικούς, ανεξαρτήτως μουσικού οργάνου και εμπειρίας με το όργανο και έχει ως στόχο την εισαγωγή, ανάλυση και εμβάθυνση στον κόσμο των εφέ (πεταλιών, λουπαδόρων, γεννήτριες ήχων) με έμφαση στην live χρήση τους. Θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των εφέ, από τα κλασικά και γνωστά στους περισσότερους (distortion, delay, reverb), μέχρι τα πιο ιδιαίτερα και “θορυβώδη” (filters, ring modulators, bit crushers κ.α.).

Θα συζητηθούν και θα αναπτυχθούν θέματα όπως τα θετικά και αρνητικά των αναλογικών και των ψηφιακών εφέ, μέσα από laptop ή hardware συσκευές, εκτενή ανάλυση του λουπαδόρου και των τεχνικών live-looping και live-sampling, αλλά και τεχνικά ζητήματα οπως ο τρόπος μετατροπής ενός ακουστικού οργάνου σε ηλεκτρικό, η σωστή συνδεσμολογία, η τροφοδοσία των εφέ, η ενίσχυση του τελικού σήματος (ενισχυτές οργάνων, DI, κονσόλα) κ.α.cv anastaskis 2020Γιάννης Αναστασάκης
www.jannisanastasakis.com

Ο Γιάννης Αναστασάκης γεννήθηκε το 1984.
Χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals).
Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια.
Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Arve Henriksen, Eivind Aarset, Christian Fennesz, Haig Yazdjian, Gilad Atzmon, Θοδωρή Ρέλλο, Μιχάλη Σιγανίδη, Χάρη Λαμπράκη, Σαβίνα Γιαννάτου, Λένα Πλάτωνος, Φλώρο Φλωρίδη, Διονύση Σαββόπουλο κ.α.) και έχει συνεργαστεί και με το Εθνικό Θέατρο για την παράσταση "Ο άνθρωπος που γελά" του Θοδωρή Αμπαζή.
Είναι μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων όπως: Horseloverfat (με τον Θοδωρή Ρέλλο), Unlimited Shrimp του Μιχάλη Σιγανίδη και Elektronik Meditation.