Διαλογισμός σε Κίνηση και Ακινησία

Αναπνοή και Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο

Συντονισμός: Γιώργος Φωτιάδης, Μαριάννα Αστρακά


  ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ 
 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές. 


25 - 31 Αυγούστου


Διάρκεια: 20 ώρες

Ωράριο: 10.00 – 14.00 (πρακτική)
Τα απογεύματα θα πραγματοποιούνται διαλέξεις και συζητήσεις με ειδικούς καλεσμένους (οι ώρες θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου).

Γλώσσα: Ελληνικά


Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.


Η αναπνοή είναι το μέσο που έχει ο άνθρωπος ώστε να έρθει σε επαφή με το ενεργειακό του πεδίο και να αποκτήσει τον έλεγχο του.

Στο σεμινάριο

- θα χρησιμοποιήσουμε σωματικές και διαλογιστικές τεχνικές, με έμφαση σε αυτές που εστιάζουν στη ροή της αναπνοής, έτσι ώστε να αποκτήσουμε επίγνωση των λεπτότερων επιπέδων της ύπαρξης μας, αυτών που εκτείνονται πέρα από το φυσικό μας σώμα και ώστε να αντιληφθούμε τη σχέση μας με το συμπαντικό ενεργειακό πεδίο που διέπει όλα τα όντα, έμψυχα και άψυχα.

- θα σταθεροποιήσουμε την επίγνωση της αναπνοής την οποία θα διευρύνουμε με ενδυνάμωση του διαφράγματος.

- θα αποκτήσουμε συνείδηση του ενεργειακού μας σώματος και θα μάθουμε να χειριζόμαστε τη ζωτική μας ενέργεια είτε για αυτοΐαση είτε για την πνευματική μας εξέλιξη.

- θα προσεγγίσουμε θεωρητικά τη σχέση του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου με την αναπνοή και τη σχέση του με το νου και το σώμα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους αναζητούν εργαλεία εδραίωσης της επίγνωσης τους για να επιτύχουν την ανάπτυξη διαφόρων όψεων της αυτοσυνειδησίας τους σε φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.

Οι πρακτικές που θα ακολουθηθούν θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και ιδεών για ανθρώπους που η φύση της εργασίας τους απαιτεί έντονη επαφή με το σώμα τους, το νου τους και τα συναισθήματά τους όπως άνθρωποι της τέχνης, της σωματικής και ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης.

Σύνδεσμοι

Pigrims
Satsang - Συντροφιά με την Αλήθεια

CAPOEIRA playing in Greece

Βιβλίο Candomblé
Candomblé-Κάντομπλε
Συνέντευξη για το βιβλίο στο «Άξιον Εστί» του Βασίλη Βασιλικού (ΕΡΤ3)
cv fotiadis mariannaΓιώργος Φωτιάδης - Μαριάννα Αστρακά

Ο Γιώργος Φωτιάδης εΙναι εισηγητής της Σατυανάντα Γιόγκα από το 2000. Έχει εκπαιδευτεί στο σεμινάριο δασκάλων της Αστάνγκα Γιόγκα με τον Jean Claude Garnier, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χάθα και λάγια γιόγκα και έχει μυηθεί σε διδασκαλίες της βουδιστικής παράδοσης του μονοπατιού της Βατζραγιάνα. Έχει διδαχτεί την πρανική θεραπεία του Τσόα Κοκ Σούι, τη θεραπεία με ήχο του Peter Hess, Μάρμα Μασάζ (πίεση ενεργειακών καναλιών) και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια ψυχολογίας και σωματοθεραπείας.Η Μαριάννα Αστρακά είναι εισηγήτρια της Σατυανάντα Γιόγκα, Yogacampus Pregnancy Yoga Teacher και έχει εκπαιδευτεί στη Χάθα Γιόγκα με αρχές Ανουσάρα.
Έχει μυηθεί σε διδασκαλίες της βουδιστικής παράδοσης του μονοπατιού της Βατζραγιάνα, έχει διδαχτεί Μάρμα Μασάζ (πίεση ενεργειακών καναλιών), τη θεραπεία με ηχομασάζ του Peter Hess και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια ψυχολογίας και σωματοθεραπείας.Παράλληλα, ο Γιώργος και η Μαριάννα δραστηριοποιούνται στο χώρο του ντοκιμαντέρ σε σχέση με την πνευματική αναζήτηση:

Το ντοκιμαντέρ "Candomblé," ολοκληρώθηκε το 2006 (Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης).
Το 2009 εκδόθηκε το ομώνυμο βιβλίο από τις εκδόσεις Μαγικό Κουτί.

Το ντοκιμαντέρ Capoeira Playing in Greece δημιουργήθηκε το 2008.

Το ντοκιμαντέρ "Satsang-Συντροφιά με την αλήθεια" το 2011 (Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Προβολή στην ΕΡΤ).

Το ντοκιμαντέρ "Pilgrims" το 2015 (Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης)