We are Movers

Συντονισμός: Κωνσταντίνος Μωραΐτης

18 - 24 ΑυγούστουΔιάρκεια: 30 ώρες

Ωράριο: 10.30 – 14.00 & 17.00 – 19.30

Γλώσσα: Ελληνικά, ΑγγλικάMover είναι κάποιος που βλέπει πέρα από την τεχνική της κινησιολογίας. Κάποιος που ενδιαφέρεται και επιθυμεί να καταλάβει το ανθρώπινο σώμα, την υγεία, την performance και την σωματική έκφραση.

Αν αναγνωρίσεις τον εαυτό σου ως mover και επιθυμείς να τον αναπτύξεις ως mover, συνιστάται η παρακολούθηση Ido Portal σεμιναρίων.

Το Ido Portal είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος κίνησης που συνδυάζει την τετραπλευρική και τη γειωμένη κίνηση με στοιχεία διαφόρων κινησιολογικών ρευμάτων, με στόχο να δημιουργήσει μια απαιτητική, πολυεπίπεδη και ρευστή σωματικότητα. Η μέθοδος αυτή προκύπτει από τη σύγχρονη μεταβολή στη φυσιολογία του ανθρώπου, που μας απομακρύνει απ’ την καθημερινή κίνηση. Ένα πάντρεμα ακροβατικών και στοιχεία κινησιολογίας ζώων, που έρχεται να μας θυμίσει τις δυνατότητες του σώματός μας.

Πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργήσει διάλογο και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ διαφορετικών τύπων movers. Πληροφορίες που δεν είχαν τρόπο να μοιραστούν και έμεναν σε μεμονωμένες πρακτικές.

Επιπλέον στόχος είναι να μπει κάποιος σε μια νέα αντίληψη του σώματός του, η ανάπτυξη της ευλυγισίας του, στήριξης των χεριών του, μέσα από ασκήσεις κινησιολογίας εδάφους, παιχνίδια με μπαλάκια του τένις κ.ά. Αξιοποιώντας καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς για την ανάπτυξη των συστημάτων του σώματος (αρθρώσεις, μυϊκή μάζα, νευρικό σύστημα και πνεύμα), οι εκπαιδευόμενοι θα προσαρμόσουν και θα επεκτείνουν τα κινησιολογικά τους όρια μέσα από 52 επίσημα καταγεγραμμένες κινησιολογιες ζώων.

kmoraitis 2021Κωνσταντίνος Μωραΐτης

Ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2010) και του τμήματος Σκηνοθεσίας Θεάτρου του Royal Central School of Speech and Drama (2016).
Το 2018 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στη μέθοδο Ido Portal Movement Culture, την οποία έκτοτε διδάσκει στη Δραματική Σχολή “Δήλος”.
Το 2020 εκπροσώπησε το Εθνικό Θέατρο στα πλαίσια του UTE Fest [Φεστιβάλ Ένωσης Θεάτρων Ευρώπης] σαν νέος σκηνοθέτης, έπειτα από προσωπική επιλογή του Declan Donnellan.
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην Αγγλία, περιόδευσε στη Μεγάλη Βρετανία με τους DV8 με την παράσταση “To Be straight with you” και συνεργάστηκε με τον Ντέιβιντ Σίλβα στο “I am because you are”, στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Fringe. Έχει συνεργαστεί-μεταξύ άλλων- με τον Σίμο Κακάλα στις παραστάσεις “Ο φόβος τρώει τα σωθικά” (Ράινερ Φασπίντερ) [ΘέατροΤέχνης], “Greek Freak- All star Game” [Φεστιβάλ Αθηνών], “Greek Freak- Fire and Fury” [Θέατρο Χώρος], “Ανεμοδαρμένα ύψη” (Έμιλυ Μπροντέ) [Θέατρο Χώρος], “Ο Καταποντισμός του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ” (Μπέρτολτ Μπρεχτ) [Εθνικό Θέατρο]- UTE Fest Φεστιβάλ Ένωσης Θεάτρων Ρουμανία 2019, “Εδώ Ουρανός” (Αγλαΐα Βετεράνι) [ΚΘΒΕ], με τη Σοφία Μαραθάκη στη “Φαλακρή τραγουδίστρια” (Ευγένιος Ιονέσκο) [ΘέατροΤέχνης] και με τους Fly Theatre στο “La Strada” (Φεντερίκο Φελλίνι) [Εθνικό Θέατρο].
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Ο Μορφωμένος» της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου, μία παράσταση που βασίστηκε στη συνέντευξη του Σκευοφύλακα (οδηγού του τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο) και «Ηλέκτρα: Μία σύγχρονη τραγωδία» της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου, μία παράσταση που βασίστηκε στη ζωή και τον θάνατο της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, Ηλέκτρας Αποστόλου.
Το 2021 θα σκηνοθετήσει το «Block 15» της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου, μια παράσταση για το μοναδικό στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ελλάδας. Επίσης, τον Μάρτιο του 2021 θα αποκτήσει την πιστοποίηση του ως Animal Flow Instructor που θα τον καταστήσει έναν εκ των δέκα Master στο Animal Movement της Ευρώπης.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής ομάδας Sarkha,που στα αραβικά σημαίνει κραυγή.