Η Άλλη Πλευρά - Α

Εργαστήριο για την Υποκριτική Τέχνη

Συντονισμός: Σίμος Κακάλας

18 - 24 ΑυγούστουΔιάρκεια: 30 ώρες

Ωράριο: 10.30 – 14.00 & 17.00 – 19.30

Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.


Το εργαστήριο το απόγευμα θα λειτουργεί σε συνεργασία με το εργαστήριο Η άλλη πλευρά - Β (βλ. σχετικό σύνδεσμο)

Στο πρότζεκτ με τίτλο “Η άλλη πλευρά” o σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας και ο συνθέτης Περικλής Λιακάκης θα επιχειρήσουν να συνεργαστούν με κοινό στόχο την διερεύνηση ενός συνδυαστικού τρόπου εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας υλικό από το έργο της Αγλαΐα Βετεράνι «Γιατί βράζει το παιδί μέσα στην πολέντα;». Ένα σεμινάριο όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συγχρόνως ένα θεατρικό σεμινάριο και ένα σεμινάριο σύνθεσης.
Το σεμινάριο σκοπεύει στην δημιουργική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση μεταξύ μιας ομάδας μουσικών και μίας ηθοποιών, με στόχο οι μεν να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας των εργαλείων των δε, έτσι ώστε να δημιουργήσουν υλικό και να το εκτελέσουν από κοινού.

Τα δύο τμήματα θα ξεκινήσουν ξεχωριστά τη σπουδή τους και μετά το πέρας ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα συνενωθούν.
Πώς μπορεί η καλλιτεχνική εμπειρία να εμπλουτιστεί από μια άλλη τέχνη;
Τι μπορεί να μάθει μια ηθοποιός από έναν μουσικό και τι ένας σκηνοθέτης από μια συνθέτρια;
Πώς ορίζει η σκηνοθεσία το πλαίσιο για τη μουσική σύνθεση;
Πώς επενδύεται μουσικά μια αφήγηση με εικόνες και πώς μια αφήγηση με λόγο;
Πώς συνεργάζονται οι δύο ομάδες στον αυτοσχεδιασμό;

Θα χρησιμοποιηθούν κούκλες και μάσκες καθώς και αποσπάσματα από το έργο της Αγλαΐα Βετεράνι «Γιατί βράζει το παιδί μέσα στην πολέντα;».
Κορύφωση του κοινού σεμιναρίου θα αποτελέσει το ανέβασμα μιας παράστασης με συμμετοχή των σπουδαστών και σπουδαστριών.Simos Kakalas 2019Σίμος Κακάλας

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε πέρασε τα πρώτα του επαγγελματικά χρόνια ως ηθοποιός και μέλος του Θ.Ο. Νέες Μορφές υπό την καθοδήγηση του Γ. Παρασκευόπουλου. Η ερευνητική φύση της εργασίας με τη συγκεκριμένη ομάδα και η physical κατεύθυνση θα επηρέαζαν αρκετά τη μετέπειτα πορεία του.
Το 2000 προσλαμβάνεται ως ηθοποιός στο Κ.Θ.Β.Ε. πρωταγωνιστώντας σε αρκετές παραστάσεις του θεάτρου, ενώ παράλληλα αρχίζει να εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη.
Το 2003 σχηματίζει την ομάδα που αργότερα θα γίνει γνωστή με την ονομασία Εταιρεία Θεάτρου Χώρος με στόχο ένα μοντέλο θιάσου που να συνδυάζει την έρευνα με την επαγγελματική επιβίωση. Η πολύπτυχη εργασία του με το The Goλfω! project αποτέλεσε και την σκηνική κατάθεση μιας ερευνητικής πορείας 15 χρόνων.
Το 2007 ξεκινά την εργασία του με τον κρητικό δεκαπεντασύλλαβο δουλειά που ολοκληρώνεται σκηνικά με το επίσης πολύπτυχο Erofili Project.
Το 2013 παρουσιάζει στην Επίδαυρο το ποίημα Σύσσημον του Ν. Παναγιωτόπουλου.
Το 2018 ολοκλήρωσε ένα κύκλο σκέψης με την παράσταση Ανεμοδαρμένα Ύψη και την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος.
Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην διάδραση κι εξέλιξη της τέχνης του μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διδάσκει στην ανώτερη δραματική σχολή Δήλος.