φόρμα επικοινωνίας

πώς να έρθετε - χάρτης

πρόσβαση


Ο Άγιος Λαυρέντιος βρίσκεται σε απόσταση 21χλμ περίπου από το Βόλο, σε υψόμετρο περί τα 600μ. Η πρόσβαση από το Βόλο γίνεται, με λεωφορείο, ΙΧ αυτοκίνητο και ταξί.

Με λεωφορείο
2 δρομολόγια εκτελούνται ημερησίως (εκτός Κυριακής) προς και από τον Άγ. Λαυρέντιο
ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (κόστος εισιτηρίου 2.20€).

Με ΙΧ
Από το Βόλο κινούμαστε παραλιακά προς την Αγριά. Αφού τη διασχίσουμε και πριν φθάσουμε στα Κάτω Λεχώνια, συναντάμε πινακίδα προς Άγ. Λαυρέντιο αριστερά.

Με ταξί
Το κόμιστρο από το Βόλο είναι περίπου 20 €.
Το κόμιστρο από την Αγριά είναι περίπου 12€.

Συντεταγμένες GPS
Γεωγραφικό πλάτος: 39.3607
Γεωγραφικό μήκος: 23.0592γραμματεία

Παρακαλούμε, πριν τηλεφωνήσετε στη γραμματεία αξιοποιείστε τις πληροφορίες και δυνατότητες που σας παρέχονται από την ιστοσελίδα!
Προτιμήστε την ηλεκτρονική επικοινωνία, είναι ξεκούραστη και δωρεάν!

maya photoΜάγια Παπαγεωργίου
(γραμματεία, εγγραφές, συντονισμός καλλιτεχνών)

E: [email protected]

T: 6973 578 422 (ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18:00 - 22:00)

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.


Η Μάγια Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Ρόδο το 1989. Είναι απόφοιτη της σχολής Μουσικής Τεχνολογίας και του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Α.Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, του τριετούς εργαστηρίου 'Θεατρικού Παιχνιδιού και Παιδαγωγικής Θεάτρου' του Σχολείου Παιχνιδιού καθώς και του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου "Musica in Culla" (Music In the Crib)/Μουσική Ανάπτυξη του παιδιού στην πρώτη παιδική ηλικία στην Ρώμη. Έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγρμαμμα σπουδών Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και την Δια Βίου Μάθηση στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η επαγγελματική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συνεργασίες με δήμους και άλλους φορείς. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και ως μουσικοπαιδαγωγός σε αρκετές παραγωγές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και τη Φινλανδία.
Ζει στην Αθήνα, διδάσκοντας μουσική και θεατρο σε ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας, και πρώτης σχολικής ηλικίας και είναι μέλος της ομάδας παραγωγής της διεθνούς μουσικής κοινότητας Μουσικό Χωριό και
μέλος της ομάδας “Άγγιγμα και Όρια”.ομάδα εργασίας του μουσικού χωριού

mv team 2021

Kώστας Μακρυγιαννάκης

(καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός)
[email protected]

Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης, σπούδασε μουσική στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο.
Η νέα μουσική, η ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση, η σύνθεση, η μουσική δωματίου και η ποπ μουσική είναι τομείς στους οποίους έχει συνεργαστεί με εξέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλιακά και δισκογραφικά. Ανάμεσά τους, η βιολονίστα Rosemary Campton, ο τενόρος James Geer, η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο σαξοφωνίστας Θεόφιλος Σωτηριάδης, οι μαέστροι Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και Μίλτος Λογιάδης, η χορεύτρια και χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, η συγγραφέας παιδικών έργων και παραμυθιών Αναστασία Αστερίου και οι τραγουδοποιοί Γιάννης Αγγελάκας, Μανώλης Φάμελος και Μαρία Θωίδου.
Από το 1997 εμφανίζεται στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Κύπρο, την Ελβετία, τη Φινλανδία, τη Δανία και την Τσεχία. Έχει γράψει μουσική για εκδόσεις παιδικών παραμυθιών, για κουκλοθέατρο και παραστάσεις χορού κι έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ, την EBU, το BBC και για διάφορα ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια. Η συναυλιακή του δραστηριότητα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ κι αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου, Φεστιβάλ Δημητρίων, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου ιδρύματος, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, The Bolivar Hall - London, Karlsberg Glyptotek, κ.ά.)
Ο Κώστας είναι ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Guitar Plus από το 2005 μέχρι το 2011, του μοναδικού ελληνικού φεστιβάλ που εστιάζει αποκλειστικά στη μουσική δωματίου με άξονα την κιθάρα από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα και από τον Απρίλιο του 2012, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος / καλλιτεχνικός διευθυντής της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Κοινότητας ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (www.music-village.gr), μιας από τις σημαντικότερες πολιτιστικές κοινότητες στην Ευρώπη που συγκεντρώνει καλλιτέχνες κι εκπαιδευτικούς των τεχνών από όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της επιτέλεσης, της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής δημιουργικών ιδεών.
Θύμιος Ατζακάς
(καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός)
[email protected]

O Θύμιος Ατζακάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1971. Eίναι απόφοιτος του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, της Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας και της Ακαδημίας Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας, καθώς και διδάκτορας του Τμήματος Πολιτισμικής Επικοινωνίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 1997 ως το 2004 έζησε στη Γερμανία (Κολωνία, Λειψία, Βερολίνο). Κατά την τελευταία δεκαπενταετία το κύριο αντικείμενο του είναι η ερμηνεία και εξερεύνηση διαφόρων νυκτών εγχόρδων. Πυρήνας της ενασχόλησης αυτής είναι το ούτι και η μουσική προφορικότητα, έτσι όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη σύγχρονη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό.
Έχει εμφανιστεί, σαν σολίστας, παραγωγός ή μέλος μουσικών συνόλων, σε διεθνή φεστιβάλ και projects σε Ευρώπη, Ασία και Ιαπωνία ενώ ηχογράφησε και μαγνητοσκόπησε για την ελληνική ραδιοτηλεόραση, το WDR, την Deutsche Welle, το MDR, το Arte, το RADIO 3 FRANCE και το BBC.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ ή παρουσιάζοντας έργα του σε μεγάλα ελληνικά και ξένα φεστιβάλ και φορείς όπως η Στέγη Γραμματών και Τεχνών του Ωνασείου Ιδρύματος, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΜΜΑ, το ΜΜΘ, το Φεστιβάλ Αθηνών, το ίδρυμα Νιάρχος, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Styriarte Festival (Αυστρία), το Festival Aix en Province (Γαλλία), το Festival Sud Arles (Γαλλία) και άλλα.
Παράλληλα έχει ιδρύσει μουσικά σχήματα όπως το Armos Ensemble, το Tropos Quartett Berlin, και, μαζί με τον Αντώνη Ανισέγκο, το ΣΩΜΑ. Aπό το 2010 ερμηνεύει σαν σταθερό μέλος του συνόλου παλαιάς μουσικής Ex Silentio (με καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα).
Aπό το 2005 διδάσκει ούτι και συντονίζει μουσικά σύνολα στην κατεύθυνση ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του τμήματος Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Από το 2006 είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς μουσικής κοινότητας “Μουσικό Χωριό”. Αποτέλεσμα της εργασίας αυτής μέχρι σήμερα είναι η υλοποίηση και τεκμηρίωση πάνω από 150 συμβιωτικών μουσικών εργαστηρίων, παραστάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
O προσωπικός του δίσκος “Udopia” (2016, Carpe Diem Records) διακρίθηκε πρόσφατα στα πλαίσια του German Record Critics' Award (Preis der deutschen Schallplattenkritik), στην κατηγορία "Grenzgänge" (Crossover).
Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης
(διεθνείς σχέσεις, καλλιτεχνικός συντονισμός)
[email protected]

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978. Απόφοιτος του Βασιλικού Κολλεγίου στο Λονδίνο, σπούδασε πιάνο και σύνθεση με τους Yonty Solomon, Alfred Brendel, Δόμνα Ευνουχίδου και Edwin Roxburgh.
Από το 1990 έχει πάρει τιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες όπως το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, της Worshipful Company of Musicians, της Βελγικής Ραδιοφωνίας και τις υποτροφίες των ιδρυμάτων Ωνάση, Λεβέντη, Hattori κ.α. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικά κέντρα των τεχνών στην Ευρώπη και την Αμερική όπως τα Royal Albert Hall, St. Petersbourg Philharmonic Hall, Musikverein, Concertgebouw, Kölner Philharmonie, Carnegie Hall κ.α. Έχει συμπράξει με κορυφαίες ορχήστρες όπως οι Φιλαρμονικές Αμβούργου και Στρασβούργου, η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, η Βασιλική Φιλαρμονική, οι Συμφωνικές Βαρσοβίας και Μονάχου, υπό τη διεύθυνση των Sir Neville Marriner, Yuri Temirkanov, Ingo Metzmacher, Yoel Levi, Maxim Schostakovic κ.α. Έχει συνεργαστεί με πολλά σύνολα μουσικής δωματίου όπως το Medici Quartet, το Ysaye Quartet, το BT Scottish Ensemble, και με προσωπικότητες όπως ο Michael Tilson Thomas, ο Κυπριανός Κατσαρής και ο Λεωνίδας Καβάκος. Εμφανίστηκε επίσης σε διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων τα Harrogate, Montpellier, Norfolk & Norwich, Trento, Chopin, Monterrei, Istanbul κ.α. Οι ηχογραφήσεις του στις εταιρίες SOMM και LINN έχουν επιλεγεί μεταξύ των 10 κορυφαίων δίσκων του μήνα από τα έγκυρα διεθνή μουσικά περιοδικά BBC και Grammophone και πρόσφατα μεταξύ των 50 καλύτερων δίσκων της πενταετίας, από το περιοδικό The Pianist. Έχει συνθέσει έργα για πιάνο, φωνητικά σύνολα και συνδυασμούς οργάνων καθώς και μουσική για θέατρο και χορό. Το 2004, η σύνθεσή του Sleepwalking προτάθηκε για βραβείο SONΥ. Από το 2000 είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς ειρηνευτικού οργανισμού ADAP. Από το 2005, μαζί με τον Κώστα και τον Θύμιο, είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς μουσικής κοινότητας «Μουσικό Χωριό».
Αλέξανδρος Σεϊταρίδης
(διεύθυνση τεχνικής παραγωγής, webmaster)
https://alexandros.seitaridis.gr

Ο Αλέξανδρος Σεϊταρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε στο University of Hertfordshire από όπου αποφοίτησε με Bachelor of Science, Second Class Honors (First Division) στην Πληροφορική. Είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο της Ημέρας και έχει μαθητεύσει την τέχνη του κουκλοθεάτρου δίπλα στον κουκλοπαίκτη Στάθη Μαρκόπουλο.
Εργάζεται ως σύμβουλος διαδικτύου και τεχνολογίας (I.T Manager) και ως σχεδιαστής και δημιουργός διαδικτυακών ιστοσελίδων (Web Site Designer and Development).
Έχει εργαστεί ως μοντέρ σε πολλές ταινίες μικρού μήκους, σε ντοκιμαντέρ και μουσικά βίντεο κλιπ. Ήταν συντάκτης του δισέλιδου τεχνολογικών νέων, “Οδός χάι-τέκ” στο μηνιαίο περιοδικό Δίφωνο.
Έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί βίντεο, καταλόγους, αφίσες και flyers για μουσικές συναυλίες, εκθέσεις καλλιτεχνών και θεατρικές παραστάσεις.
Για πολλά χρόνια έχει υπάρξει road manager και βοηθός παραγωγής για μουσικά σχήματα σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
Είναι Διευθυντής Παραγωγής της διεθνούς μουσικής κοινότητας «Μουσικό Χωριό» από το 2010 μέχρι σήμερα.
Δεν του αρέσει να μένει στάσιμος αλλά να δοκιμάζει συνέχεια νέους τρόπους έκφρασης και δημιουργίας. Προσπαθεί η τέχνη να βρίσκεται σε κάθε πλευρά της επαγγελματικής του δραστηριότητας.
Είναι συνυπεύθυνος της λειτουργίας του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού Radio Art από το 2007 με ακροατές από όλο τον κόσμο.
Έχει πάρει μέρος σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αρχαίου δράματος με τη Μάρθα Φριντζήλα, κουκλοθέατρο με τον Στάθη Μαρκόπουλο και καταξιωμένους καλλιτέχνες του εξωτερικού, αφήγηση με την Ανθή Θάνου, θεατρικό κλόουν με τη Gozde Atalay Kokkoris και τον Παναγιώτη Κόκκορη.
Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Fortunati όπου μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και το κουκλοθέατρο δημιουργούν κόσμους και ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους.
Από το 2007 έχει σχεδιάσει φωτισμούς για αίθουσες σύγχρονης τέχνης καθώς και για παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και χορού.
Παράλληλα, δημιουργεί βίντεο για εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσεις. Επιμελείται (Επεξεργασία – Μοντάζ – Χειρισμό και Ζωντανή μίξη) τις βίντεο-προβολές για τις μουσικές παραστάσεις του Αλκίνοου Ιωαννίδη από το 2012.
Είναι freelancer video artist δημιουργώντας πρωτότυπα βίντεο και εγκαταστάσεις (installations) με χαρτογραφημένη προβολή (Projection Mapping) από το 2014 για παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και χορού.
Έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2008 & 2018), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2017 & 2018), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (2011 & 2015), Εθνικό Θέατρο (2009), Φεστιβάλ Δημητρίων (2017), Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2006), Γυάλινο Μουσικό θέατρο, Κύτταρο Live Club, Αίθουσα Σύγχρονης Τέχνης Πότνια Θηρών, πολυχώρο Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα, Θέατρο Act στην Πάτρα (2018), Μουσικό Φεστιβάλ Μαίναλον (2005), Φεστιβάλ της BoC στη Φανερωμένη της Λευκωσίας, Φεστιβάλ Παπαϊωάννου και στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Θέατρο Έναστρον, Θέατρο της Ημέρας, Club Fuzz (2007) σε συνεργασία με τον Malcolm McLaren (μάνατζερ των Sex Pistols).
Δημήτρης Ζαχαράκης
(συντονισμός παραγωγής)

Ο Δημήτρης Ζαχαράκης γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ειδίκευση “Κλασικά Κρουστά” και καθηγητή τον Α. Βασιλειάδη καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην Παλαιά Μουσική και υπεύθυνο καθηγητή τον Δ.Κούντουρα.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κρουστών και μουσικής ερμηνείας με τους: P.Prommel, Th.Milkov. N.Zeltsman, F.Nanoya, Tchiki Duo, M.Pastore, Γ.Χατζινίκο, Δ. Ευνουχίδου, Δ.Κούντουρα, Π.Ηλιόπουλο κ.α
.
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Θεσ/νίκης, την Ορχήστρα της Ακαδημίας του Detmold (Γερμανία), καθώς και με τα ορχηστρικά σύνολα και τα σύνολα δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης έχει συμμετάσχει με διάφορα ensemble σε φεστιβάλ, τόσο στην Ευρώπη (Festival Sud Arles, Festival Aix en Province) όσο και στην Ελλάδα, και σε πολλές παραγωγές σε φορείς όπως Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Ιδρήματος Ονάση), ΜΜΑ, ΜΜΘ, Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ) κ.α.

Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Διδάσκει κρουστά στο Μουσικό σχολείο Κατερίνης και σε ωδεία.
 Από το 2012 είναι στην ομάδα εργασίας της Διεθνούς Μουσικής Κοινότητας «Μουσικό Χωριό».