Για δέκατη έβδομη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε έναν τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής μέθεξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου.

Η δράση του Μουσικού Χωριού πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν 17 συμβιωτικά εργαστήρια, τα οποία θα συντονίζονται από  24 καλλιτέχνες, μουσικούς, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες του ήχου, των σωματικών τεχνών και του θεάτρου. Οι δράσεις αυτές εκτείνονται στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, σε δύο περιόδους με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα και τις σωματικές τέχνες, την τεχνολογία, τη μουσική παραγωγή, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τον διαλογισμό, τον λαϊκό μουσικό πολιτισμό και τον αυτοσχεδιασμό. Κατά την 1η εβδομάδα του Σεπτέμβρη το Μουσικό Χωριό θα φιλοξενήσει το Εργαστήριο Φωνητικής Έρευνας με τον Σπύρο Σακκά. Όπως κάθε χρονιά, με αφορμή τα παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές παρουσιάσεις και αυθόρμητα δρώμενα με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Με μεγάλη ανυπομονησία, χαρά και προσδοκία για φυσική συνύπαρξη, προσκαλούμε σπουδαστές και επαγγελματίες από το χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών και εκπαιδευτικούς, να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού. Επίσης, περιμένουμε, ως επισκέπτες, όλους τους φίλους - φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας την καλλιτεχνική συνύπαρξη και ώσμωση που κάθε καλοκαίρι αγκαλιάζεται από τους ανθρώπους του Αγίου Λαυρεντίου.

 

Μέχρι τότε, σας προσκαλούμε να απολαύσετε δύο ταινίες μικρού μήκους με όλες τις δράσεις του περασμένου καλοκαιριού (2022)
Σκηνοθεσία, εικονοληψία, μιξάζ, μοντάζ: Μαρία Καρροπούλου aka Άρια  
Παραγωγή arTree - Μουσικό Χωριό

A περίοδος (διάρκεια 16 λ.)
https://youtu.be/wQq6HQ2i6wU


Β περίοδος (διάρκεια 22 λ.)
https://youtu.be/SAa94J112ww

 

Aπολαύστε εδώ τη φωτογραφική συλλογή του Νικόλα Χρυσού (705 φωτογραφίες) που κατέγραψε όλες τις δράσεις της περσινής χρονιάς:

A περίοδος
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5463765403716177&type=3

Β περίοδος
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5489029267856457&type=3

 

Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού για το αναλυτικό πρόγραμμα.


Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα μας.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά!