Sinafi Trio in Residency

Cafe aman, meyhane, türkü και άλλα - Ιστορία, ρεπερτόριο, συνάφειες, τεχνικές, ρόλοι των οργάνων κ προτάσεις για μικρά σύνολα

Ασινέθ Φωτεινή Κοκκάλα - κανονάκι (Ελλάδα-Τουρκία), Μαρίνα Λιόντου Mohamend - ούτι (Ελλάδα/Τουρκία), Έλενα Μουδίρη Χασιώτου - φωνή & κρουστά (Ελλάδα/Τουρκία)

27 Αυγούστου - 2 ΣεπτεμβρίουΔιάρκεια: 30 ώρες
Ωράριο: 10.00 – 14.00 (σύνολα, ιδιαίτερα) & 17.00 – 19.00 (διάδραση με τις ομάδες κουκλοθεάτρου)

Γλώσσα: ελληνικά, αγγλικά


Το μουσικό χωριό προσκαλεί σε residency και φιλοξενεί για πρώτη φορά το Trio Sinafi το οποίο χαλάει κόσμο κατά τα τελευταία χρόνια στη σύγχρονη μουσική σκηνή της Κωνσταντινούπολης.  Οι συμμετέχοντες θα βιώσουν την συνύπαρξη με τα μέλη του trio, παρακολουθώντας από πρώτο χέρι τον τρόπο δουλειάς τους και παίζοντας μαζί τους. 

Ύλη του εργαστηρίου είναι:
Σε πρώτη φάση, η γνωριμία με το ρεπερτόριο (Cafe aman, meyhane, türkü και άλλα) με το οποίο ασχολείται το Sinafi Trio τα τελευταία χρόνια. Θα γίνει λόγος για την ιστορία, το ρεπερτόριο, τις συνάφειες τις τεχνικές και τους ρόλους των οργάνων καθώς προτάσεις για μικρά σύνολα. Σ' αυτήν την φάση, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες με βάση το όργανο (όργανα - φωνές).

Σε δεύτερη φάση , η γνωριμία με τους διαφορετικούς ρόλους που μπορεί να επιτελέσει το κάθε όργανο. Ενορχηστρωτικά και αισθητικά ποιες είναι οι πιθανές επιλογές που μπορούμε να έχουμε με βάση το συγκεκριμένο ρεπερτόριο. Θα συζητηθούν θέματα βασικής εναρμόνισης, ρυθμικής συνοδείας και εφαρμογή τους στο εκάστοτε ρεπερτόριο.

Σε τρίτη φάση θα ασχοληθούμε με θέματα συμμετοχής και συνεργασίας μέσα στην ομάδα: τι χρειάζεται για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τους συμπαίκτες μας: μέσα από την μουσική πράξη πως μπορούμε να αποφύγουμε την ρουτίνα κ την βαρεμάρα, τεχνικές-ασκήσεις-εργαλεία ‘δεσίματος’ για μικρές ομάδες κλπ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οργανοπαίχτες/οργανοπαίχτριες και τραγουδιστές/τραγουδίστριες που ήδη έχουν μια επαφή με οποιοδήποτε όργανο και μια βασική γνώση ανάγνωσης παρτιτούρας.


Κάθε απόγευμα, από την πρώτη κιόλας μέρα, θα ενώνουμε ήχο κι εικόνα: το υλικό που θα παράγεται στα πρωινά σεμινάρια των εργαστηρίων κουκλοθεάτρου θα «παντρεύεται» με ζωντανή μουσική, πάντα σε συνεργασία με τους συντονιστές των μουσικών εργαστηρίων.

Όλοι μαζί, με τη βοήθεια του σκηνοθέτη - διευθυντή σκηνής (Κωνσταντής Μιζάρας) και των μουσικών θα συμπράξουμε για την παραγωγή μικρών σπουδών μουσικοοπτικής αφήγησης.

Με στόχο τη συμμετοχή του συνόλου των συμμετεχόντων θα δημιουργήσουμε ένα είδος βαριετέ με μικρά νούμερα κάνοντας σχεδιασμό, πρόβα, συνολική σύνθεση «στο φτερό!», δηλαδή παραστάσεις που θα παίζονται η μια μετά την άλλη, είτε σαν συνολική σύνθεση, είτε διάσπαρτα στο χώρο σε αέναη επανάληψη, την οποία το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει στα πλαίσια ενός περιπάτου.


Σύνδεσμος: 
https://www.youtube.com/watch?v=BlgOCzBbGlw


cv photoSinafi Trio

Το Sinafi trio αποτελείται από τρεις Ελληνίδες μουσικούς που γνωρίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Από το 2014 εώς και σήμερα, συνταξιδεύουν λέγοντας ιστορίες από τα cafe aman και τους μεϋχανέδες της Κωνσταντινούπολης, ιστορίες ξένιτιας, χωρισμού, αγάπης, γλεντιού από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολίας,του Αιγαίου και της Ελλάδας.
Από το 2014 μέχρι και σήμερα εμφανίζονται στην Τουρκία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συμμετείχαν σε μια συλλογή της Kalan Müzik που θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2017-2018 με θέμα τα δημοφιλέστερα türkü (τούρκικα παραδοσιακά τραγούδια).
Σε λίγους μήνες, θα κυκλοφορήσει από την Ahenk Müzik, η πρώτη προσωπική δισκογραφική τους δουλειά με θέμα την γυναίκα και τους διάφορους ρόλους της (σύζυγος, μητέρα, ερωμένη, χήρα, ερωτευμένη κ.α) όπως αυτοί σκιαγραφούνται μέσα από τα τραγούδια της Ανατολίας και της ευρύτερης περιοχής (Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία κ.α). Είχαν την τιμή να συνεργαστούν, για αυτήν τους την δουλειά με καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα και την Τουρκία (Uğur Önür, Sinan Cem Eroğlu, Apostolos Sideris, Şakir Ozan Uygan, Pantelis Stoikos, Alexandros Rizopoulos, Evi Kanellou).