SHAKE OUT THE DUST_through the looking glass

Εργαστήριο χορού για την κίνηση μέσα και πέρα από τις ιστορίες!

Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου


19 - 25 ΑυγούστουΔιάρκεια: 33 ώρες +
Ωράριο:
10.30 - 11.30 κοινές δράσεις
12.00 - 14.00 εργαστήριο
16.30 - 19.00 κοινές δράσεις/εργαστήριο


“Είχα αυτήν την εικόνα του ανθρώπου κομμένου στα δύο και σκέφτηκα πως αυτό το θέμα του ανθρώπου που είναι κομμένος στα δύο, του διχοτομημένου ανθρώπου, ήταν ένα θέμα σημαντικό, ένα θέμα με νόημα σύγχρονο: όλοι κατά κάποιον τρόπο νιώθουμε ατελείς, όλοι πραγματοποιούμε ένα μέρος του εαυτού μας αφήνοντας στην άκρη το άλλο.”


Ιτάλο Καλβίνο
“Ο διχοτομημένος Υποκόμης”


‘Shake out the dust’ είναι μια παλμική επαναλαμβανόμενη κίνηση, που σταδιακά βοηθά να αποφορτίσουμε εντάσεις, να ενεργοποιήσουμε και να ελευθερώσουμε την αναπνοή και τη φωνή και να επικεντρωθούμε στο παρόν.
Η μουσικότητα του σώματος, ο φυσικός ρυθμός και η εσωτερική ενόρμηση γίνεται κίνηση, φωνή, λόγος.
Αναζητούμε να αποκαλύψουμε ένα αυθεντικό σώμα χωρίς δισταγμό.
Η χρήση διαφορετικών ρυθμών και μελωδιών ενισχύουν τις δράσεις και βοηθούν να βιώσουμε τον χρόνο που ξεδιπλώνεται μέσα στο σώμα και τη φαντασία μας.
Εμπνευσή μας να βρούμε την προσωπική μας σχέση και ερμηνεία μέσα στο εργαστήριο, χρησιμοποιώντας όλο το δυναμικό της σωματικότητας και της έκφρασής μας.
‘Through the looking glass’ είναι η προέκταση του τεχνικού μαθήματος.
Μέσα σε περιβάλλον παιχνιδιού και εξερεύνησης χρησιμοποιούμε την κίνηση, τη φωνή, την ομαδική σύνθεση, αντικείμενα, ιστορίες και εικόνες ως εργαλεία της φαντασίας μας.
Εκθέτουμε και ανταλάσσουμε τους μικρόκοσμούς μας, επανεξετάζουμε τις επιλογές μας, ανακαλύπτουμε νέες οπτικές στο προσωπικό μας τοπίο μέσα από το καθρέφτισμα των ανθρώπων γύρω μας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές επαγγελματικών σχολών, η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 4-5ώρες κάθε μέρα και θα λειτουργήσει και διαδραστικά με άλλα εργαστήρια.
Επίσης, ανοιχτό σε όσους έχουν εμπειρία στην κίνηση, τη σωματικότητα και τις παραστατικές τέχνες.Konstantina cvΚωνσταντίνα Ευθυμιάδου

Η Κωνσταντίνα είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Έχει συνεργαστεί με τους Akram Khan, Wim Vandekeybus & Ultima Vez, Roberto Olivan & Enclave Dance Company, Jozef Frucek & Λίντα Καπετανέα- Rootlessroot, Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman-Jukstapoz.
Έχει επίσης εργαστεί ως rehearsal director, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Akram Khan σε διάφορα projects όπως το restage του “Vertical Road” για το National Youth Dance Company of UK & Sadler’s Wells, την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το Royal Danish Ballet.
Από το 2012 έχει ξεκινήσει να εξερευνεί τη δική της χορογραφικής οπτική. Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει τρία σόλο ”Henshin" (2012), “Αγαπητέ Μιχαλάκη” (2013) και “Lapses of Light” ( 2016)- σε συνεργασία με τον Κώστα Μακρυγιαννάκη και τον Αλέξανδρο Σεϊταρίδη- και δύο ομαδικά έργα “Looking forward to meeting” (2013), “Mind the Heart” (2016). Το ξεκίνημα του 2018, μαζί με τον Παναγιώτη Μανουηλίδη, ξεκινούν το καλλιτεχνικό ντουέτο kóka&panú και με συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Καλαμάτας δημιουργούν το ‘In Case of Loss’, μία χορευτική performance με έντονα εικαστικά στοιχεία και live μουσική.
Παράλληλα από το 2012 και μέχρι σήμερα διδάσκει σε όλον τον κόσμο σεμινάρια και εργαστήρια χορού και έκφρασης:
Flic Scuola di Circo (Italy), Deltebre Dance Festival (Spain), Tainan University of Fine Arts (Taiwan), Music Village Festival (Greece), National Arts Center (Ottawa), Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τεχνης-(Αθηνα), SEAD (Salzburg), Β12 Festival (Berlin), Skånes Dansteater (Sweden), Royal Danish Ballet, Cirquit-est (Montreal), El Danseu Festival (Spain), HKAPA (Hong Kong)