Συγκοινωνούντα προσωπεία

Δημιουργικό εργαστήριο με αφορμή το τραγούδι, την άρπα και την αρπίστα!

Sissi Rada / Σίσσυ Μακροπούλου (Γερμανία / Ελλάδα)


19 - 25 ΑυγούστουΔιάρκεια: 35 ώρες +
Ωράριο:
10.30 - 11.30 κοινές δράσεις
12.00 - 14.00 εργαστήριο
16.30 - 19.00 κοινές δράσεις/εργαστήριο


Για όλες τις καλλιτεχνικές περσόνες που διαμορφώνουμε, υπάρχει ένας φορέας. Αυτός τις εμπνέεται, τις ανατροφοδοτεί, άλλοτε τις παντρεύει και άλλοτε τις απαρνείται. Είναι παραγωγική αυτή η διαδικασία;
Το σεμινάριο αυτό στοχεύει να βρει τον έναν εαυτό, πάνω στον οποίο θα καθίσουν οι διάφορες μάσκες. Και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να δημιουργήσει ένα συμβολικό μουσικό κομμάτι που να αντιπροσωπεύει όλες τις πτυχές του.

Ανοιχτό σε όλους τους ερμηνευτές, δημιουργούς και παραγωγούς ανεξαρτήτως είδους, που αγαπούν τη μουσική, τα βιβλία, το σινεμά και πιστεύουν πως κάπου μέσα σε αυτά υπάρχει ο ατόφιος τους εαυτός.
Το εργαστήριο, όπως και όλα αυτής της περιόδου, θα λειτουργήσει και σε διάδραση με τα άλλα.

sissi cvΣίσσυ Μακροπούλου / Sissi Rada

https://sissimakropoulou.com/EN/home
https://soundcloud.com/sissirada
https://www.facebook.com/SissiRada
http://sissirada.com

Η Σίσσυ Μακροπούλου (aka Sissi Rada) γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Ξεκίνησε άρπα σε ηλικία 11 ετών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ευρώπη (Bachelor in Music/ Conservatorium van Amsterdam, Master in Solo/ Hochschule für Musik Detmold, Master in Orchestra/ Universität der Künste Berlin). Από το 2012 συνεργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας μεταξύ άλλων με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, την Deutsche Oper, την Brandenburgisches Staatsorchester Frankfurt και έχει παίξει υπό την διεύθυνση των
Daniel Barenboim, Andris Nelsons, Matthias Pintscher, Yannick Nézet-Séguin και Tugan Sokhiev. Έχει βραβευτεί στον 5ο διεθνή διαγωνισμό άρπας στην Ολλανδία (2007) και στον διαγωνισμό Young Soloists στην Αθήνα (2010).
Η Σίσσυ Μακροπούλου είναι ενεργή και στο χώρο της σύνθεσης. Έργα της για άρπα έχουν παιχτεί στο Βερολίνο (Sophiensæle), Μόναχο (Kammerspiele), Βιέννη (Brut), Ζυρίχη (Gessnerallee), Φρανκφούρτη (Mousonturm) και Στοκχόλμη (Dansmuseet).
Στην εναλλακτική σκηνή και υπό το ψευδώνυμο Sissi Rada κάνει το ντεμπούτο της το 2013 με το self-released ΕΡ Personae και ξεκινούν συνεργασίες με τους David August, Deerhoof, Λένα Πλάτωνος, Φοίβο Δεληβοριά, Kabebostany. Το 2016 κυκλοφορεί ο δίσκος Pragma από την Inner Ear. Tον Σεπτέμβριο του 2018 αναμένεται το καινούριο της EP Head.
H Sissi Rada έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως το Berliner Festspiele (2017),  Electronic Beats Festival στη Κολωνία (2016) και το Xjazz Festival στο Βερολίνο (2015).