Αισθητικές ολισθήσεις και ταυτότητες του μουσικού

Ψυχοσύνθεση του δημιουργού και τραγουδοποιϊα

Λευτέρης Μουμτζής (Κύπρος) & Φώτης Σιώτας (Ελλάδα)


19 - 25 ΑυγούστουΔιάρκεια: 35 ώρες +
Ωράριο: 10.00 – 14.00 & 17.00 – 20.00


Παίζουμε μουσική σε πολλά μουσικά σύνολα;
Βάζουμε σε κάθε ένα από αυτά ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μας αλλά ποτέ κάτι περισσότερο από αυτό;
Παίζουμε μουσική βιοποριζόμενοι και παίζουμε και μουσική …για την τέχνη; Ταυτίζονται ποτέ αυτά τα δυο;
Ποιά είναι η μουσική μας ταυτότητα ή μήπως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο τελικά;

O Λευτέρης Μουμτζής καλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς όλων των ηλικιών και ιδιωμάτων σε ένα εξαήμερο εργαστήρι, το οποίο θα πλαισιωθεί τις τελευταίες μέρες κι από το Φώτη Σιώτα. Οι δυο μουσικοί, γνωστοί για την καλλιτεχνική πολυσχιδία τους, θα επιχειρήσουν να αναλύσουν και να «ξεσκεπάσουν» τους λόγους που συλλογικά και ατομικά μας σταματούν από το να ολοκληρώσουμε τις δημιουργικές μας επιθυμίες. Στόχος είναι να φύγει ο κάθε σπουδαστής και η κάθε σπουδάστρια από το εργαστήρι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και συνειδητοποίηση του δημιουργικού DNA του/της, με περισσότερα εφόδια και με καινούριες και ουσιαστικές ιδέες σχετικά με το τί θέλει τελικά να υλοποιήσει.

Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει παίξιμο και ανάλυση στην ερμηνεία και τη σύνθεση, συζήτηση, αλλά και ακροάσεις υλικού από τους σπουδαστές καθώς και ανάλυση υλικού που χρησιμοποιούν για την προώθηση της δουλειάς τους. Όπως και όλα αυτής της περιόδου, θα λειτουργήσει και σε διάδραση με τα άλλα.

Είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε ασχολείται με τη μουσική, αλλά και σε όποιον ασχολείται με οτιδήποτε δημιουργικό!

moumtzis cvΛευτέρης Μουμτζής
www.moumtzis.com

Ο Λευτέρης είναι μουσικός και τραγουδοποιός. Με μια καριέρα που εκτείνεται σχεδόν είκοσι χρόνια, ο Λευτέρης έχει κυκλοφορήσει αναγνωρισμένες ηχογραφήσεις σαν σόλο καλλιτέχνης αλλά και σαν μέλος διαφόρων γκρουπ. Τα άλμπουμ του με το Trio Tekke αντιπροσωπεύουν ορόσημα της σύγχρονης ελληνικής ρεμπέτικης μουσικής, ενώ οι δίσκοι του ως J.Kriste, Master of Disguise, συνδυάζουν χαρακτηριστικά στοιχεία της 70 's folk και της εποχής ‘Reflections ', του Μάνου Χατζιδάκι ειδωμένα μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα. Μουσική του επίσης μπορεί να ακουστεί σε δίσκους από συγκροτήματα όπως το rock trio The Low Spark και η ελληνικό prog-folk Σωτήρες στα οποία είναι και σταθερό μέλος. Έχει συνθέσει επίσης μουσική για αρκετές θεατρικές παραστάσεις και είναι ο διοργανωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής των Φεστιβάλ Φέγγαρος, Μουσικό Χωριό Φέγγαρος και Λευκωσία Loop Festival.siotas cvΦώτης Σιώτας

Ο Φώτης είναι ενεργός μουσικός εδώ και 25 χρόνια. Σαν βιολιστής και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου - του οποίου έκανε και παραγωγή στο δίσκο ‘Ο Ελάχιστος Εαυτός’ - τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Μπάμπη Παπαδόπουλο, το Γιώργο Χριστιανάκη, το Γιάννη Αγγελάκα και πολλούς άλλους. Είναι επίσης μόνιμος συνεργάτης του Σωκράτη Μάλαμα εδώ και δύο δεκαετίες. Έχει παίξει σε αμέτρητες στούντιο - ηχογραφήσεις και έχει συνθέσει μουσική για αρκετές θεατρικές παραγωγές και παραστάσεις σύγχρονου χορού. Έχει διδάξει σε εργαστήρια στο Μουσικό Χωριό στο Πήλιο, στα Μουσικά Τζάκια στην Ικαρία και στο Μουσικό Χωριό - Φέγγαρος στην Κύπρο. Με τον Κώστα Παντέλη διατηρούν το ντουέτο Sancho 003 με τους οποίους έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους. Από το 2016 είναι ο τραγουδιστής, βιολιστής και βασικός συνθέτης του γκρουπ Σωτήρες.