Ήχος, αυτοσχεδιασμός και live visuals

Συντονισμός – εμψύχωση: Μανώλης Μανουσάκης

26 Αυγούστου - 1 ΣεπτεμβρίουΔιάρκεια: 33 ώρες
Ωράριο: 10.00 – 14.00 (ομάδα εργαστηρίου)
17.00 – 19.30 (ομαδικά sessions, εργασία με άλλες ομάδες, διαλέξεις)
Γλώσσα: αγγλικά, ελληνικά


Αναζητώντας την έκφραση μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, χωρίς πρότερη γνώση μουσικής, γνωρίζοντας βασική χρήση υπολογιστών και smart phone application οι συμμετέχοντες καλούνται να ανακαλύψουν μουσικά ιδιώματα τόσο σύγχρονα (pop) όσο και πιο παραδοσιακά Avant Garde και να αυτοσχεδιάσουν μαζί με εικόνες και video που θα δημιουργήσουν είτε οι ίδιοι είτε άλλοι συμμετέχοντες στο εργαστήριο. Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με βασικές τεχνολογίες τόσο free ware όσο και hardware (DIY), να παράξουν ήχο και εξερευνήσουν την σχέση ηλεκτρονικής μουσικής για “visuals” μέσω του αυτοσχεδιασμού.


Manolis 2019Μανώλης Μανουσάκης
www.manolismanousakis.com
www.medeaelectronique.com

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1975). Δραστηριοποιείται ως συνθέτης από το 1998. Έχει συνθέσει έργα για μικρά μουσικά σύνολα, σόλο, έργα με ηλεκτρονικά, video και διαδραστικά ηλεκτρονικά μέσα. Παράλληλα έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και χοροθέατρο.

Σπούδασε Μουσική και κινηματογράφο στο Columbia College Chicago με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην ηλεκτροακουστική σύνθεση. Συνέχισε την ερευνά του στην δημιουργική παράγωγη πολυμεσικών έργων τέχνης διδακτορικό από το Demontfort University.

Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Medea Electronique και του καλλιτεχνικού Residency Κουμαριά στην Σελλασία Λακωνίας.