Ρίζα και κορμός - perpetual momentum

Συντονισμός, διδασκαλία: Yuko Kaseki

18 - 24 ΑυγούστουΔιάρκεια: 28 ώρες

Ωράριο: 12.30 – 14.30 & 16.00 – 19.30

Γλώσσα: Αγγλικά«Η ζωή είναι ένας αυτοσχεδιασμός επάνω στην κάθε στιγμή που εμφανίζεται. Χρειαζόμαστε νερό και αέρα, γη και ουρανό, εργαλεία και κατασκευές, φαντασία και ρεαλισμό, ενεργούμε αυθόρμητα και με σχέδια, ελισσόμαστε μεταξύ δομής και χάους. Κάποιες φορές έχουμε ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε ότι διαθέτουμε και άλλες να παραιτούμαστε από το κάθε τι. Η επιβίωση είναι ένα απρόβλεπτο παιχνίδι μέσα στο οποίο ο καθένας βρίσκει τα δικά του μονοπάτια. Ας αφήσουμε όλα αυτά που εμφανίζονται μέσα μας να μας εκπλήξουν, αναμένοντας οτιδήποτε μπορεί να εμφανιστεί γύρω μας. Ας παίξουμε για να βρούμε τον άγνωστο καρπό».

Το εργαστήριο αυτό είναι ανοικτό σε όλους όσους θέλουν να ερευνήσουν και να αντιμετωπίσουν τον βαθύτερο εαυτό τους, σε όσους έχουν περιέργεια, θάρρος και πόθο για την κίνηση και την έκφραση μέσα από το επιτελεστικό σώμα.

Η ομάδα θα εστιάσει στην ανάπτυξη πρωτότυπης κίνησης μέσα από την επίγνωση, την ευαισθησία και την ανάδυση της ανενεργής ψυχοσωματικής ενέργειας. Η Yuko Kaseki, μία από τις εμβληματικές μορφές της σύγχρονης ευρωπαϊκής performance θα μοιραστεί μαζί μας δεκαετίες εμπειρίας και έρευνας επάνω στο χορό butoh, τις πρακτικές Noguchi, Tai-Chi Dao-yin, Dance Improvisation και Live Art.

cv yuko 2020Yuko Kaseki
www.cokaseki.com

Η Yuko Kaseki είναι σκηνοθέτης, χορογράφος, χορεύτρια Butoh, performer, αυτοσχεδιάστρια και δασκάλα, με έδρα το Βερολίνο. Διδάσκει και ερμηνεύει σε δικά της έργα για σόλο ή ομάδα σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου.
Οι δημιουργίες της βασίζονται σε ποιητικές, ζωηρές εικόνες που ενσωματώνουν το πνεύμα του Butoh, την performance και την τέχνη της ζωής.
Η ερμηνεία της στοχεύει στην αντανάκλαση της ύπαρξης του «ξένου».
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς φορείς του χορού και της performance όπως inkBoat (SF), Tableau Stations (SF), CAVE (NY), Poema Theatre (Moscow), Salad Theater (Seoul), Theater Thikwa (Berlin) και πολλά άλλα.