Μακάμ και Αυτοσχεδιασμός

Συντονισμός: Νίκος Παραουλάκης

25 - 31 Αυγούστου


  ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ 
 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές. Διάρκεια: 30 ώρες

Ωράριο: 11.00 – 14.00 & 17.00 – 20.00

Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά
Η μουσική φρασεολογία και η αισθητική του μακάμ έχει αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών μουσικών εδώ και δεκαετίες σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, καθώς η μελωδική και μετρική του ανάπτυξη αποτελεί ένα ρευστό, ζωντανό και συνεχώς σε μεταμόρφωση ηχητικό σύμπαν.

Ο Νίκος Παραουλάκης, δεξιοτέχνης στο νέυ, ένα από τα παλαιότερα όργανα της Ανατολής, μουσικός και παραγωγός, πάντα πολυσυλλεκτικός και ανοικτός στο σύγχρονο μουσικό γίγνεσθαι, θα συντονίσει μια μουσική ομάδα με σκοπό την εμπειρική, ολιστική συμμετοχή του μουσικού στην αυτοσχεδιαστική πράξη.

Παράλληλα θα παρουσιάσει την τέχνη του μακάμ αυτοσχεδιασμού μέσα από την ανάλυση ιστορικών ηχογραφήσεων, ταξιμιών και συνθέσεων στο τροπικό σύστημα των μακάμ.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσικούς που ενδιαφέρονται να μελετήσουν τον τροπικό αυτοσχεδιασμό, ανεξαρτήτου οργάνου.cv paraoulkis 2020Νίκος Παραουλάκης

Ο Νίκος Παραουλάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1977.
Το 1995 εγκαθιστάτε στην Αθήνα για να ακολουθήσει μουσικές σπουδές.
Μαθητέυει και παίρνει πτυχίο στα Ανώτερα θεωρητικά, (αρμονία, αντίστιξη) με τους Παναγιώτη Αδάμ, Ιωσήφ Παπαδάτο και Βασίλη Φόστερ, στην Κλασική κιθάρα με τον Θανάση Κουμεντέρη & στην Jazz Κιθάρα με τον Γιώτη Σαμαρά.
Απο το 2000 η μελέτη του εστιάζεται περισσότερο στην ανατολική και Ελληνική μουσικη παράδοση.
Διδάσκεται νευ απο τους Χάρη Λαμπράκη και Ömer Erdoğdular.
Συνεργάζεται με πολλόυς σημαντικούς Ελληνες και ξένους συνθέτες και μουσικούς σε συναυλίες και στην δισκογραφία.
(Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Καραίνδρου, Αντώνη Απέργη, Ορφέα Περίδη, Haig Yazidjian, Marta Sebastyen, Karine Polwart, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Βασίλη Σκουλά, Ν.Κυπουργό, Θύμιο Ατζακά, κ.α.)
Το 2005-2006 διδάσκει νέυ στο ΤΕΙ Ηπείρου (τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής) στην Άρτα.
Το 2014 εκδίδει το cd με τίτλο "Απο το φώς και το σκοτάδι" σε μουσική, ενορχήστρωση, παραγωγή, και ηχοληψία δική του, στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους και ερμηνευτές τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μανώλη Λιδάκη, Απόστολο Ρίζο, Μαρίνα Δακανάλη, Μαρία Κώτη, Νίκο Βενετάκη, Μαρία Φασουλάκη, Πάνο Παπαιωάννου, Ζωή Βεργάκη. Εκδοση MLK.
Σήμερα είναι ενεργό μέλος σε μουσικά σχήματα, όπως τους: Polis Ensemble, Hopla Loon, Aura duet κ.α.
Συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.