Εφέ: ένας γνωστός άγνωστος κόσμος

Εργαστήριο για τη χρήση των εφέ με ηλεκτρικά και ακουστικά όργανα ή και χωρίς αυτά

Συντονισμός: Γιάννης Αναστασάκης

18 - 24 Αυγούστου

  ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ 
 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές  
Διάρκεια: 30 ώρες

Ωράριο: 10.30 – 14.00 & 17.00 – 19.30 

Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε όλους τους μουσικούς, ανεξαρτήτως μουσικού οργάνου και εμπειρίας με το όργανο και έχει ως στόχο την εισαγωγή, ανάλυση και εμβάθυνση στον κόσμο των εφέ (πεταλιών, λουπαδόρων, γεννητριες ήχων) με έμφαση στην live χρήση τους. Θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των εφέ, από τα κλασικά και γνωστά στους περισσότερους (distortion, delay, reverb), μέχρι τα πιο ιδιαίτερα και “θορυβώδη” (filters, ring modulators, bit crushers κ.α.)

Θα συζητηθουν και θα αναπτυχθουν θεματα οπως τα θετικά και αρνητικά των αναλογικών και των ψηφιακών εφέ, μέσα από laptop ή hardware συσκευές, εκτενή ανάλυση του λουπαδόρου και των τεχνικών live-looping και live-sampling, αλλά και τεχνικα ζητηματα οπως ο τροπος μετατροπης ενος ακουστικου οργανου σε ηλεκτρικο, η σωστη συνδεσμολογια, η τροφοδοσία των εφέ, η ενίσχυση του τελικου σήματος (ενισχυτές οργάνων, DI, κονσολα) κ.α. 
Anastasakis optΓιάννης Αναστασάκης
www.jannisanastasakis.com

Ο Γιάννης Αναστασάκης γεννήθηκε το 1984.
Χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals).
Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια.
Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Arve Henriksen, Eivind Aarset, Christian Fennesz, Haig Yazdjian, Gilad Atzmon, Θοδωρή Ρέλλο, Μιχάλη Σιγανίδη, Χάρη Λαμπράκη, Σαβίνα Γιαννάτου, Λένα Πλάτωνος, Φλώρο Φλωρίδη, Διονύση Σαββόπουλο κ.α.) και έχει συνεργαστεί και με το Εθνικό Θέατρο για την παράσταση "Ο άνθρωπος που γελά" του Θοδωρή Αμπαζή.
Είναι μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων όπως: Horseloverfat (με τον Θοδωρή Ρέλλο), Unlimited Shrimp του Μιχάλη Σιγανίδη και Elektronik Meditation.