"Preparing the monkey"

Εργαστήριο Ido Portal

Συντονισμός: Κωνσταντίνος Μωραΐτης
 
18 - 24 Αυγούστου


Διάρκεια: 30 ώρες

Ωράριο: 10.30 – 14.00 & 17.00 – 19.30 

Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά 


Πάρε μέρος σε μια ενεργή διαδικασία μάθησης. Μάθε πώς να κινείσαι με περισσότερη ελευθερία. Εξέθεσε τον εαυτό σου σε διάφορες πρακτικές που προέρχονται από την κίνηση των ζώων, τον σύγχρονο χορό, τη λειτουργική και φυσική κίνηση. Για όποιον θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και να ανακαλύψει τον πρώιμο τρόπο κίνησης.

Μπορούν οι δεξιότητες ενός χορευτή, αθλητή και ακροβάτη να συνυπάρχουν στο ίδιο σώμα; Ποιες είναι οι επαναλαμβανόμενες αρχές και έννοιες σε αυτές τις πρακτικές; Πώς εξελίσσουμε μία μη ιεραρχική αλλά ταυτόχρονα οργανωμένη τεχνική έτσι ώστε να περιλαμβάνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ κίνηση;

Το εργαστήριο είναι κατάλληλο για διάφορα επίπεδα και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ικανότητες του κάθε συμμετέχοντα.

Είναι κατάλληλο για ακροβάτες, χορευτές και ηθοποιούς που επιθυμούν να αποκτήσουν περισσότερη ελευθερία, δημιουργικότητα και επίγνωση των ικανοτήτων και των κινήσεων τους. Θα εστιάσουμε στην οικοδόμηση μιας σταθερής βάσης αναφορικά με την κίνηση των ζώων, από την οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εξερευνήσουν ελεύθερα το εύρος των δυνατοτήτων τους.

Θα δουλέψουμε βασικά κινησιολογικά στοιχεία όπως επίγνωση και συντονισμός, μετατόπιση βάρους, κινητικότητα, ρευστότητα και απαλότητα στην κίνηση. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην αποτελεσματικότητα της κίνησης- πως θα δημιουργήσουμε περισσότερη ενέργεια με λιγότερη προσπάθεια. Αφού δουλέψουμε αυτά τα στοιχεία, θα προχωρήσουμε στις ακροβατικές κινήσεις. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι βασικές εμβιομηχανικές αρχές και θα περάσουμε χρόνο δουλεύοντας τη δύναμη και την αντοχή των χεριών και του άνω μέρους του σώματος. Από εκεί και πέρα ​​θα προχωρήσουμε σε πιο προηγμένα ακροβατικά.

Μέσα από 54 επίσημα καταγεγραμμένα ζώα θα ανακαλύψουμε τους μηχανισμούς κίνησης τους και τα όρια του κάθε performer.

Ο βασικός στόχος είναι να ενισχυθεί η επίγνωση του συμμετέχοντος για τις κινησιολογικές του ικανότητες και να αποκτήσει εργαλεία και γνώσεις για το πώς να διαχωρίσει τα περίπλοκα ακροβατικά σε μικρότερα τμήματα. Θα μεταδώσουμε μιας γενική γνώση και την επίγνωση της κινησιολογίας των ζώων – ακροβατικής, την οποία ο μαθητής μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσει αυτόνομα.
kmoraitis 2021Κωνσταντίνος Μωραΐτης

Ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2010) και του τμήματος Σκηνοθεσίας Θεάτρου του Royal Central School of Speech and Drama (2016).
Το 2018 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στη μέθοδο Ido Portal Movement Culture, την οποία έκτοτε διδάσκει σε δραματικές σχολές και σεμινάρια παγκοσμίως.
Το 2020 εκπροσώπησε το Εθνικό Θέατρο στα πλαίσια του UTE Fest [Φεστιβάλ Ένωσης Θεάτρων Ευρώπης] σαν νέος σκηνοθέτης, έπειτα από προσωπική επιλογή του Declan Donnellan.
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην Αγγλία, περιόδευσε στη Μεγάλη Βρετανία με τους DV8 με την παράσταση “To Be straight with you” και συνεργάστηκε με τον Ντέιβιντ Σίλβα στο “I am because you are”, στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Fringe. Έχει συνεργαστεί-μεταξύ άλλων- με τους Σίμο Κακάλα, Σοφία Μαραθάκη, Fly Theatre κ.α.
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Ο Μορφωμένος» της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου, μία παράσταση που βασίστηκε στη συνέντευξη του Σκευοφύλακα (οδηγού του τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο) και «Ηλέκτρα: Μία σύγχρονη τραγωδία» της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου, μία παράσταση που βασίστηκε στη ζωή και τον θάνατο της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, Ηλέκτρας Αποστόλου.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής εταιρείας θεάτρου 812:Coal Theatre Company.