«Άνθρωπος στη θάλασσα»

Εργαστήριο υποκριτικής

Συντονισμός: Μιχάλης Σιώνας

18 - 24 Αυγούστου


Διάρκεια: 30 ώρες
Ωράριο: 10.30 – 14.00 & 17.00 – 19.30
Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.Άνθρωπος στη θάλασσα ή το αβγό και η κότα ή πώς διαχειριζόμαστε τον φόβο έκθεσης στη σκηνή.
Περιγραφή:

Α) Νευροφυσιολογία του εκτεθειμένου ανθρώπου (Performer).
Β) Το ήρεμο μυαλό και το μυαλό “χάκερ”.
Γ) Χειρονομία και γλώσσα του σώματος.

Ρωτάμε πολλές φορές έναν performer -Τι σκεφτόσουν όταν έκανες αυτή την κίνηση; Η απάντηση πολλές φορές είναι –Δεν σκεφτόμουν τίποτα ή -Δεν ξέρω.

Είναι πιο σύνηθες απ’ ότι θέλουμε συχνά να παραδεχτούμε, αλλά πολλές φορές ως performers –ανεξαρτήτου εμπειρίας- αντιμετωπίζoυμε μεγάλη δυσκολία να μετατρέψουμε αυτό που φανταστήκαμε ή σκεφτήκαμε σε σκηνική δράση, και ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία στο να επαναλάβουμε αυτή τη δράση.
Δεν ξέρουμε από που αρχίζουν τα πράγματα, ποιος κάνει κουμάντο, το μυαλό ή το σώμα;
Μπορούμε να κάνουμε αυτά τα δύο να συνεργαστούν και να μην ενοχλούν το ένα το άλλο;

Είναι όντως υπόθεση αβγού και κότας, αλλά είναι προτιμότερο να κάνουμε την προσπάθεια, ώστε να έχουμε πάνω στη σκηνή ένα σώμα ειλικρινές και συνειδητό, και όχι φαντασιόπληκτο και μπερδεμένο.

https://www.youtube.com/watch?v=P2gyHot2nBQ&ab_channel=NationalTheatreofNorthernGreece

  

Sionas 2022Μιχάλης Σιώνας  

Ο Μιχάλης Σιώνας είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης ΚΘΒΕ. Σπούδασε μουσική στο Ωδείο Σαμαρά. Ιδρυτικό μέλος του μουσικού συνόλου The Prefabricated Quartet. Το σύνολο δραστηριοποιείται στη σύνθεση αυθεντικής μουσικής (Score & Soundtrack) για ταινίες μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, και στη ζωντανή μουσική συνοδεία βουβών ταινιών της περιόδου 1895-1927. Παράλληλα με την συνεργασία του με το μουσικό σύνολο The Prefabricated Quartet, συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ. Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή ως υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος (Μουσικοπαιδαγωγική και Αυτοσχεδιασμός) σε Καταστήματα Κράτησης. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες. Ως σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ, το ΜΜΘ, και ανεξάρτητους θεατρικούς οργανισμούς και θιάσους. Παραστάσεις του έχουν φιλοξενηθεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Guest commentator για το Piccolo Teatro και το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο (The Oblomov Project international conference). Διδάσκει υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΚΘΒΕ.