Εργαστήριο Ελεύθερου Φωνητικού Αυτοσχεδιασμού

Συντονισμός: Σαβίνα Γιαννάτου
 
25 - 31 Αυγούστου

  ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ 
 Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για εναλλακτικές επιλογές  



Διάρκεια: 30 ώρες

Ωράριο: 10.30 – 14.00 & 17.00 – 19.30

Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά






Η πρόθεση του εργαστηριού αυτού είναι, μέσα από απλές εικόνες -“ασκήσεις", να απελευθερωθεί ο τρόπος που χρησιμοποιούμε την φωνή αλλά και ο τρόπος που ακούμε τους ήχους γύρω μας.

Οι "ασκήσεις" αυτές δεν είναι τεχνικές φωνητικές ασκήσεις, αλλά δίνουν το έναυσμα για την δημιουργία φωνητικών ήχων που στην διάρκεια του εργαστηρίου εξελίσσονται διαφορετικά στον καθένα που συμμετέχει.

Το μελωδικό και το αρμονικό στοιχείο της μουσικής (με την συμβατική έννοια), δεν είναι ζητούμενα του εργαστηριού αυτού. Ο ήχος της φωνής χρησιμοποιείται σαν ήχος και μόνον.

Για την παρακολούθησή του δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

Για τον λόγο αυτόν το εργαστήριο δεν απευθύνεται μόνο σε μουσικούς ή τραγουδιστές αλλά επίσης σε ηθοποιούς, δασκάλους, νηπιαγωγούς, ψυχολόγους ή οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την εξερεύνηση των ήχων της φωνής του.



 




yannatou cv 2019Σαβίνα Γιαννάτου
www.savinayannatou.com

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με τον Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο με υποτροφία του «Μουσηγέτη».
Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία  τραγουδώντας τραγούδια της Λένας Πλάτωνος στην εκπομπή του Γ' Προγράμματος της ΕΡΤ "Εδώ Λιλιπούπολη". (1978-81)
Από τότε, έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες: Λένα Πλάτωνος, Νίκο Μαμαγκάκη, Νίκο Κυπουργό, Μιχάλη Γρηγορίου, Δημήτρη Μαραγκόπουλο, Δημήτρη Καμαρωτό, Βαγγέλη Κατσούλη, Arild Andersen, Barry Guy κ.α.
Υπήρξε μέλος (1981-1991) του "Εργαστηριού Παλιάς Μουσικής" ερμηνεύοντας μουσική του μεσαίωνα και της αναγέννησης.
Από το 1992 ασχολείται με τον ελεύθερο φωνητικό αυτοσχεδιασμό στο χώρο της free jazz.
(Έχει συνεργαστεί με τους μουσικούς: Νίκο Τουλιάτο, Peter Kowald, Φλώρο Φλωρίδη, Günther Pitscheider, Barry Guy, Gerald Preinfalk, Klaus Trauheit, Günther Baby Sommer, Μανώλη Μανουσάκη, το συγκρότημα "Μedea Εlectronique" κ.α.)
Από το 1994 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με το συγκρότημα "Primavera en Salonico"  ερμηνεύοντας τραγούδια από την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια σε μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και δισκογραφώντας για τις εταιρείες ΛΥΡΑ και ECM.
Έχει συνθέσει μουσική για το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, καθώς και για ντοκιμαντέρ και παραστάσεις παντομίμας (σε συνεργασία με τους σκηνοθέτες Νικαίτη Κοντούρη, Σωτήρη Χατζάκη, Ιώ Βουλγαράκη, Σταύρο Στάγκο, τις ομάδες "Elephas Tiliensis”, "Play Back" “Πυρ” την Ασπασία Κράλλη και την Νατάσσα Ζούκα).
Μέρος της συνεργασίας της με το θέατρο είναι επίσης και η διδασκαλία ελεύθερου φωνητικού αυτοσχεδιασμού για ηθοποιούς και μουσικούς.
Η δισκογραφία της περιλαμβάνει γύρω στους τριάντα δίσκους με συνθέσεις ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες, ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και δικά της τραγούδια.