«Στις αυλές της Μεσογείου»

Ένα εργαστήρι για παιδιά 4-10 ετών
Μια βόλτα στις μουσικές, τα παραμύθια και τα παιχνίδια της μεγάλης μας γειτονιάς!


Συντονισμός: Αγγελική Αγαλιανού, Μάγια Παπαγεωργίου, Ελεάνα Χατζάκη

18 - 24 Αυγούστου 


 
Διάρκεια: 30 ώρες

Ωράριο: 10.00 – 14.00 & 17.00 – 19.00 

Γλώσσα: Ελληνικά

Κόστος συμμετοχής:
60 Ευρώ για παρακολούθηση πρωινού τμήματος.
90 Ευρώ για παρακολούθηση πρωινού και απογευματινού τμήματος.
  Μερμηγκίνες της Ιταλίας σμίγουν με ποντικούς από την Ελλάδα, πουλάκια από την Κύπρο που κελαηδούν και λένε τραγουδούν πλάι-πλάι με ισπανικά νανουρίσματα, ανατολίτες Χότζες κάνουν βόλτα σε γειτονιές της Γαλλίας.
Με πανιά τα παραμύθια και κουπιά τα τραγούδια και τα παιχνίδια των λαών της Μεσογείου, ταξιδεύουμε σε τόπους μακρινούς και κοντινούς. Το παιχνίδι και η μουσική γίνεται η κοινή μας γλώσσα και τα παραμύθια μας αποκαλύπτουν την κοινή μας ρίζα.
Έλα κι εσύ στη μεγάλη μας βόλτα και...βίρα τις άγκυρες!

 
agalianou 2021 crop optΑγγελική Αγαλιανού

Η Αγγελική Αγαλιανού γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Είναι πτυχιούχος κλασσικού πιάνου (Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας) και Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΕΚΠΑ), κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαπολιτισμική Επικοινωνία και Εκπαίδευση (Newcastle University) και απόφοιτος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Από το 2017 διδάσκει πιάνο και πραγματοποιεί μουσικοαφηγηματικές παραστάσεις, προσπαθώντας να φέρει στο φως τους θησαυρούς των προφορικών παραδόσεων των λαών. Έχει αφηγηθεί σε θέατρα, σχολεία και βιβλιοθήκες στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ Αφήγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2017 πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με άξονα την αφήγηση σε συνεργασία με σχολεία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ενώ έχει παραδώσει σειρά εργαστηρίων αφήγησης λαϊκών παραμυθιών και αυτοβιογραφικών ιστοριών σε ενήλικες. Από το 2019 είναι συμπαραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής, με θέμα τα λαϊκά παραμύθια και τα παραδοσιακά τραγούδια, «Δωσ’ της φούρλα να γυρίσει» μαζί με την Ελεάνα Χατζάκη. Παραμύθια που έχει επιμεληθεί έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές παραμυθιών των εκδόσεων Απόπειρα ενώ το πρωτότυπο κείμενο της για την παράσταση Ζακυνθινού Λαϊκού Θεάτρου «Τριώ γενιώνε ριζικό, τριώ γυναικών ορμήνειες» εκδόθηκε το 2018 από τις εκδόσεις Περίπλους.


 

maya photo
Μάγια Παπαγεωργίου

Η Μάγια Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Ρόδο το 1989. Είναι απόφοιτη της σχολής Μουσικής Τεχνολογίας και του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Α.Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, του τριετούς εργαστηρίου 'Θεατρικού Παιχνιδιού και Παιδαγωγικής Θεάτρου' του Σχολείου Παιχνιδιού καθώς και του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου "Musica in Culla" (Music In the Crib)/Μουσική Ανάπτυξη του παιδιού στην πρώτη παιδική ηλικία στην Ρώμη. Έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγρμαμμα σπουδών Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και την Δια Βίου Μάθηση στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η επαγγελματική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συνεργασίες με δήμους και άλλους φορείς. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και ως μουσικοπαιδαγωγός σε αρκετές παραγωγές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και τη Φινλανδία.
Ζει στην Αθήνα, διδάσκοντας μουσική και θεατρο σε ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας, και πρώτης σχολικής ηλικίας και είναι μέλος της ομάδας παραγωγής της διεθνούς μουσικής κοινότητας Μουσικό Χωριό και
μέλος της ομάδας “Άγγιγμα και Όρια”.


 
eleana cv2 opt
Ελεάνα Χατζάκη

Η Ελεάνα Χατζάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι αφηγήτρια και πτυχιούχος φιλόλογος με εξειδίκευση στη Λογοτεχνία για παιδιά και νέους. Έχει σπουδάσει υποκριτική σε εργαστήρια θεάτρου, φωνητική και κινησιολογία. Η ενασχόλησή της με το λαϊκό παραμύθι και την αφήγησή του ξεκίνησε το 2013. Η αφηγηματική της εμπειρία ξεκινάει από το 2014 και μέχρι σήμερα περιλαμβάνει συμμετοχές σε φεστιβάλ αφήγησης ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκέψεις σε σχολεία και νηπιαγωγεία, αφηγήσεις σε κοινωνικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Αφηγείται σε κοινό ενηλίκων και παιδιών, ενώ έχει υλοποιήσει προγράμματα αφήγησης σε κέντρα για άτομα με αναπηρία, σε νοσοκομεία, γηροκομεία και κέντρα απεξάρτησης. Από το 2019 σε συνεργασία με την αφηγήτρια Αγγελική Αγαλιανού επιμελείται την ραδιοφωνική εκπομπή «Δώσ’ της φούρλα να γυρίσει» με θέμα τα λαϊκά παραμύθια και τα παραδοσιακά τραγούδια. Τα τελευταία δύο χρόνια υλοποιεί εργαστήρια εκπαίδευσης ενηλίκων δια ζώσης και διαδικτυακά σχετικά με το λαϊκό παραμύθι και την τέχνη της αφήγησης. Παραμύθια που έχει επεξεργαστεί αφηγηματικά έχουν περιληφθεί σε συλλογικούς τόμους των εκδόσεων Απόπειρα. Παράλληλα, ασχολείται με την έρευνα και καταγραφή λαϊκών παραμυθιών και ιστοριών ευελπιστώντας να συνεισφέρει κατά τι στη διάσωση αυτού του λαογραφικού, πολιτισμικού και ανθρωπολογικού θησαυρού - του λαϊκού παραμυθιού.