φόρμα επικοινωνίας

γραμματεία

Παρακαλούμε, πριν τηλεφωνήσετε στη γραμματεία αξιοποιείστε τις πληροφορίες και δυνατότητες που σας παρέχονται από την ιστοσελίδα!
Προτιμήστε την ηλεκτρονική επικοινωνία, είναι ξεκούραστη και δωρεάν!

maya photoΜάγια Παπαγεωργίου
(γραμματεία, εγγραφές, συντονισμός καλλιτεχνών)

E: [email protected]

T: 6973 578 422 (ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18:00 - 22:00)

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.


Η Μάγια Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Ρόδο το 1989. Είναι απόφοιτη της σχολής Μουσικής Τεχνολογίας και του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Α.Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, του τριετούς εργαστηρίου 'Θεατρικού Παιχνιδιού και Παιδαγωγικής Θεάτρου' του Σχολείου Παιχνιδιού καθώς και του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου "Musica in Culla" (Music In the Crib)/Μουσική Ανάπτυξη του παιδιού στην πρώτη παιδική ηλικία στην Ρώμη. Αυτό το διάστημα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και την Δια Βίου Μάθηση στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η επαγγελματική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συνεργασίες με το μουσικό εργαστήρι Σερίφου διδάσκοντας μουσική προπαιδεία και οργανολογία. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και ως μουσικοπαιδαγωγός σε αρκετές παραγωγές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και τη Φινλανδία.
Πλέον ζει ανάμεσα στην Αθήνα, στο Ναύπλιο και στη Ρόδο. σπουδάζοντας και διδάσκοντας μουσική και θεατρο σε ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας, και πρώτης σχολικής ηλικίας.ομάδα εργασίας του μουσικού χωριού

MusicVillageTeam-2014 sml

Kώστας Μακρυγιαννάκης
(καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός)
[email protected]

Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σπούδασε μουσική στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Έχει δώσει πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Τσεχία, τη Ρουμανία και τη Δανία. Η ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση, η νέα μουσική, η μη λόγια μουσική και η μουσική δωματίου είναι τομείς στους οποίους δρα, συνεργάζεται συναυλιακά και δισκογραφικά με εξέχοντες καλλιτέχνες. Διδάσκει κιθάρα και μουσική δωματίου στη Θεσσαλονίκη. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ “Guitar Plus”, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας της Βέροιας και μαζί με το Θύμιο Ατζακά και το Γιώργο Λαζαρίδη μέλος της ομάδας διοργάνωσης της διεθνούς μουσικής κοινότητας «Μουσικό Χωριό».
Θύμιος Ατζακάς
(καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός)
[email protected]

O Θύμιος Ατζακάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1971. Eίναι απόφοιτος του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, της Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας και της Ακαδημίας Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας, καθώς και διδάκτορας του Τμήματος Πολιτισμικής Επικοινωνίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 1997 ως το 2004 έζησε στη Γερμανία (Κολωνία, Λειψία, Βερολίνο). Κατά την τελευταία δεκαπενταετία το κύριο αντικείμενο του είναι η ερμηνεία και εξερεύνηση διαφόρων νυκτών εγχόρδων. Πυρήνας της ενασχόλησης αυτής είναι το ούτι και η μουσική προφορικότητα, έτσι όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη σύγχρονη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό.
Έχει εμφανιστεί, σαν σολίστας, παραγωγός ή μέλος μουσικών συνόλων, σε διεθνή φεστιβάλ και projects σε Ευρώπη, Ασία και Ιαπωνία ενώ ηχογράφησε και μαγνητοσκόπησε για την ελληνική ραδιοτηλεόραση, το WDR, την Deutsche Welle, το MDR, το Arte, το RADIO 3 FRANCE και το BBC.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ ή παρουσιάζοντας έργα του σε μεγάλα ελληνικά και ξένα φεστιβάλ και φορείς όπως η Στέγη Γραμματών και Τεχνών του Ωνασείου Ιδρύματος, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΜΜΑ, το ΜΜΘ, το Φεστιβάλ Αθηνών, το ίδρυμα Νιάρχος, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Styriarte Festival (Αυστρία), το Festival Aix en Province (Γαλλία), το Festival Sud Arles (Γαλλία) και άλλα.
Παράλληλα έχει ιδρύσει μουσικά σχήματα όπως το Armos Ensemble, το Tropos Quartett Berlin, και, μαζί με τον Αντώνη Ανισέγκο, το ΣΩΜΑ. Aπό το 2010 ερμηνεύει σαν σταθερό μέλος του συνόλου παλαιάς μουσικής Ex Silentio (με καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα).
Aπό το 2005 διδάσκει ούτι και συντονίζει μουσικά σύνολα στην κατεύθυνση ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του τμήματος Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Από το 2006 είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς μουσικής κοινότητας “Μουσικό Χωριό”. Αποτέλεσμα της εργασίας αυτής μέχρι σήμερα είναι η υλοποίηση και τεκμηρίωση πάνω από 150 συμβιωτικών μουσικών εργαστηρίων, παραστάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
O προσωπικός του δίσκος “Udopia” (2016, Carpe Diem Records) διακρίθηκε πρόσφατα στα πλαίσια του German Record Critics' Award (Preis der deutschen Schallplattenkritik), στην κατηγορία "Grenzgänge" (Crossover).
Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης
(διεθνείς σχέσεις, καλλιτεχνικός συντονισμός)
[email protected]

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978. Απόφοιτος του Βασιλικού Κολλεγίου στο Λονδίνο, σπούδασε πιάνο και σύνθεση με τους Yonty Solomon, Alfred Brendel, Δόμνα Ευνουχίδου και Edwin Roxburgh.
Από το 1990 έχει πάρει τιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες όπως το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, της Worshipful Company of Musicians, της Βελγικής Ραδιοφωνίας και τις υποτροφίες των ιδρυμάτων Ωνάση, Λεβέντη, Hattori κ.α. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικά κέντρα των τεχνών στην Ευρώπη και την Αμερική όπως τα Royal Albert Hall, St. Petersbourg Philharmonic Hall, Musikverein, Concertgebouw, Kölner Philharmonie, Carnegie Hall κ.α. Έχει συμπράξει με κορυφαίες ορχήστρες όπως οι Φιλαρμονικές Αμβούργου και Στρασβούργου, η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, η Βασιλική Φιλαρμονική, οι Συμφωνικές Βαρσοβίας και Μονάχου, υπό τη διεύθυνση των Sir Neville Marriner, Yuri Temirkanov, Ingo Metzmacher, Yoel Levi, Maxim Schostakovic κ.α. Έχει συνεργαστεί με πολλά σύνολα μουσικής δωματίου όπως το Medici Quartet, το Ysaye Quartet, το BT Scottish Ensemble, και με προσωπικότητες όπως ο Michael Tilson Thomas, ο Κυπριανός Κατσαρής και ο Λεωνίδας Καβάκος. Εμφανίστηκε επίσης σε διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων τα Harrogate, Montpellier, Norfolk & Norwich, Trento, Chopin, Monterrei, Istanbul κ.α. Οι ηχογραφήσεις του στις εταιρίες SOMM και LINN έχουν επιλεγεί μεταξύ των 10 κορυφαίων δίσκων του μήνα από τα έγκυρα διεθνή μουσικά περιοδικά BBC και Grammophone και πρόσφατα μεταξύ των 50 καλύτερων δίσκων της πενταετίας, από το περιοδικό The Pianist. Έχει συνθέσει έργα για πιάνο, φωνητικά σύνολα και συνδυασμούς οργάνων καθώς και μουσική για θέατρο και χορό. Το 2004, η σύνθεσή του Sleepwalking προτάθηκε για βραβείο SONΥ. Από το 2000 είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς ειρηνευτικού οργανισμού ADAP. Από το 2005, μαζί με τον Κώστα και τον Θύμιο, είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς μουσικής κοινότητας «Μουσικό Χωριό».
Αλέξανδρος Σεϊταρίδης
(διεύθυνση τεχνικής παραγωγής, webmaster)
https://alexandros.seitaridis.gr

Σπούδασε πληροφορική στο University of Hertfordshire όπου απέκτησε Bachelor of Science με Second Class Honors (First Division) στην Πληροφορική. Είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο της Ημέρας.
Εργάζεται ως σύμβουλος διαδικτύου και τεχνολογίας (I.T Manager) και ως σχεδιαστής και δημιουργός διαδικτυακών ιστοσελίδων (Web Site Designer and Development).
Έχει εργαστεί ως μοντέρ σε πολλές ταινίες μικρού μήκους, σε ντοκιμαντέρ και μουσικά βίντεο κλιπ. Ήταν συντάκτης του δισέλιδου τεχνολογικών νέων, «Οδός χάι-τέκ» στο μηνιαίο περιοδικό Δίφωνο. Έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί βίντεο, καταλόγους, αφίσες και flyers για μουσικές συναυλίες, εκθέσεις καλλιτεχνών και θεατρικές παραστάσεις.

Προσπαθεί η τέχνη να βρίσκεται σε κάθε πλευρά της επαγγελματικής του δραστηριότητας.
Είναι στην ομάδα εργασίας της διεθνούς μουσικής κοινότητας «Μουσικό Χωριό» από το 2010 και κάνει την διεύθυνση τεχνικής παραγωγής. Έχει πάρει μέρος σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αρχαίου δράματος και είναι μέλος της ομάδας «Δρόμος με δέντρα» της Μάρθας Φριντζήλα. Παράλληλα, δημιουργεί βίντεο για εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσεις.
Επιμελείται (Επεξεργασία – Μοντάζ – Χειρισμό και Ζωντανή μίξη) τις βίντεο-προβολές για τις μουσικές παραστάσεις του Αλκίνοου Ιωαννίδη από το 2012.
Έχει σχεδιάσει φωτισμούς για αίθουσες σύγχρονης τέχνης καθώς και για παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και χορού.
Είναι συνυπεύθυνος της λειτουργίας του Radio Art.
Δημήτρης Ζαχαράκης
(συντονισμός παραγωγής)

Ο Δημήτρης Ζαχαράκης γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ειδίκευση “Κλασικά Κρουστά” και καθηγητή τον Α. Βασιλειάδη. Παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ειδίκευση στην Παλαιά Μουσική με υπεύθυνο καθηγητή τον Δ.Κούντουρα.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κρουστών και μουσικής ερμηνείας με τους: P.Prommel, Th.Milkov. N.Zeltsman, F.Nanoya, Tchiki Duo, M.Pastore, Γ.Χατζινίκο, Δ. Ευνουχίδου, Δ.Κούντουρα, Π.Ηλιόπουλο κ.α
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με την Ορχήστρα της Ακαδημίας του Detmold (Γερμανία), την Κρατική Ορχήστρα Θεσ/νίκης καθώς και με τα ορχηστρικά σύνολα και τα σύνολα δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης έχει συμμετάσχει με διάφορα ensemble σε φεστιβάλ, τόσο στην Ευρώπη (Festival Sud Arles, Festival Aix en Province)  όσο και στην Ελλάδα, και σε πολλές παραγωγές σε φορείς όπως Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Ιδρήματος Ονάση), ΜΜΑ, ΜΜΘ, Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ) κ.α.
Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Διδάσκει κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και σε σχολεία.

Από το 2012 είναι στην ομάδα εργασίας της Διεθνούς Μουσικής Κοινότητας «Μουσικό Χωριό».


πώς να έρθετε - χάρτης