(25.8 καλωσόρισμα / 31.8 ημέρα αναχώρησης)
Αντλώντας έμπνευση από το ρεπερτόριο μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου και των Βαλκανίων η ομάδα του εργαστηρίου δουλεύει πάνω σε σύγχρονες πρωτότυπες ενορχηστρώσεις ειδικά για φωνές. Μελετάει το φάσμα των δυνατοτήτων του ήχου της ανθρώπινης φωνής και του σώματος συμπεριλαμβάνοντας εκτός από το τραγούδι, και το λόγο, την μελωδική αρμονία, τους φωνητικούς ήχους, την πολυφωνική ρυθμικότητα με φωνή και σώμα, τη ρυθμική αφήγηση εν χορώ κ.ά. Συνθέτοντας το παραπάνω υλικό, δημιουργούνται διαφορετικές εκδοχές πολυφωνίας με στόχο την αφήγηση μιας ολοκληρωμένης μουσικής ιστορίας με ανήσυχη πλοκή.
Nefes θα πει ανάσα.
Η κοινή πνοή συντονίζει το σύνολο φωνών, όπου η κάθε ατομικότητα ενεργεί και ερμηνεύει με το δικό της τρόπο αλλά εξυπηρετώντας πάντα το «όλον».
Το εργαστήριο απευθύνεται σε τραγουδιστές και ηθοποιούς άλλα και σε όποιον ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες και έχει ήδη αναπτύξει σε έναν καλό βαθμό τη σχέση του με το τραγούδι.
Έλενα Μουδίρη Χασιώτου
Μουσικός - δραστηριοποιείται στο χώρο της world music, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής σκηνής.
Σκηνοθέτης για παραστάσεις φωνητικών συνόλων.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, ΑΠΘ με ειδίκευση στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία.
Έχει υποστηρίξει φωνητικά παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. και της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης, σε μουσική Κώστα Βόμβολου, σε συνεργασία με τον οποίο δημιούργησαν το ντουέτο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού Τα συγκρουόμενα. Συμμετείχε στην Biennale Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, στη Θεσσαλονίκη, με την παράσταση «Η Κασσάνδρα και ο λύκος». Συνεργάστηκε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Insenso», που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Αθηνών. Επίσης, κατά την πορεία της στο θέατρο συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως την Κορίνα Βασιλειάδου, τον Χάρη Πεχλιβανίδη, την Κυριακή Σπανού κ.α.
Από το 2013 μέχρι το 2017 έζησε στην Κωνσταντινούπολη, όπου και συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς όπως ο Emre Erdal, η Eda Karaytuğ, o Osman Kırklıkçı, ο Şakır Ozan Uygan, ο Απόστολος Σιδέρης κ.α. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του μουσικού συγκροτήματος Sinafi trio, με το οποίο μέχρι και σήμερα κάνουν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Τουρκίας και πρόσφατα κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΙΗΟ». Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Zeman world music festival (Σερβία), Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης (Τουρκία), Ericheta festival (Ιταλία), Αλατζά Ιμαρέτ Θεσσαλονίκης, Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Βαλκανικής μουσικής Θεσσαλονίκης, Χώρος Τεχνών Βέροιας, Μουσικό χωριό (Διεθνής Μουσική Κοινότητα), ARTos Foundation (Κύπρος), Φεστιβάλ Φέγγαρος (Κύπρος) είναι ενδεικτικά μερικά φεστιβάλ και συναυλιακοί χώροι δράσης της ως μουσικός.
Από το 2017 μέχρι το 2020 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ,ΘΕ. Βέροιας, διδάσκοντας σε παιδιά και ενήλικες το μάθημα «Θεατρικό Τραγούδι». Σήμερα διευθύνει τη χορωδία γυναικών Δάφνες/Dafnes, που ανήκει στη Μητρόπολη Δέρκων Κωνσταντινούπολης και το φωνητικό μουσικό σύνολο Nefes, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο διδάσκει πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών ανωνύμων συνθετών της Μεσογείου, που διασκευάζει η ίδια μόνο για φωνές. Από φθινόπωρο του 2022 συνεργάζεται με την ομάδα «Εν δυνάμει», κολεκτίβα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, όπου δουλεύουν πάνω σε μουσικά τραγούδια από το ρεπερτόριο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της παράδοσης διασκευασμένα για φωνές.