(25.8 καλωσόρισμα / 31.8 ημέρα αναχώρησης)
Ακολουθώντας τα χνάρια των αραβικών ορχηστρών της δεκαετίας του 50, η ομάδα θα περιλαμβάνει όλα τα όργανα: έγχορδα, κρουστά και πνευστά.
Από ανατολίτικες μελωδίες μέχρι funky afro riffs, από gospel αρμονίες μέχρι ελληνικούς χορευτικούς ρυθμούς, θα ενορχηστρώσουμε και θα παίξουμε κομμάτια που εστιάζουν στα μετρικά στοιχεία των μελωδιών και τους τρόπους με τους οποίους αυτά συνεργούν έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία εκρηκτική δυναμική παλμού και ρυθμού. Παράλληλα, θα δουλέψουμε πάνω σε ρυθμικό και τροπικό αυτοσχεδιασμό και
θα αναπτυχθούν πρακτικές ομαδικού αυτοσχεδιασμού και συντονισμού μουσικών συνόλων.
James Wylie
Ο σαξοφωνίστας, κλαρινετίστας και συνθέτης James Wylie, πρόσφατα εγκατεστημένος στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας. Η σχέση του με τη μουσική ξεκίνησε στην παιδική του ηλικία, μέσα από τη κλασική παιδεία. Μετά από την πρώτη του επαφή με το πιάνο και το βιολί κατέληξε στο σαξόφωνο, μελετώντας τη jazz και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.
Σαν performer είναι ενεργός διεθνώς σε πάνω από είκοσι χώρες και έχει βραβευθεί με σημαντικά βραβεία και υποτροφίες από φορείς όπως οι «NRW KULTURsekretariats»,
«Aotea Performing Arts Trust» και «Woolf Fisher Trust». Με αφορμή τις βραβεύσεις αυτές συνέχισε τις σπουδές του στο New England Conservatory της Βοστώνης όπου και αποφοίτησε το 2010 με Masters of Music in Jazz Performance. Επιπλέον, έχει διδαχθεί μουσική με διεθνείς μουσικούς όπως οι Hayden Chisholm, Σωκράτης Σινόπουλος, Frank Gratkowski, Anthony Coleman, Jerry Bergonzi, Allan Chase, Dominique Eade, John McNeil, Cecil McBee, Bill McHenry, Tony Malaby και Chris Cheek. Το 2011, ο James μετακινήθηκε στο Βερολίνο, εργαζόμενος πλέον σε συνεχή project μουσικής, χορού, θεάτρου και μουσικού θεάτρου.
Έχει εμφανιστεί σε πολλά μεγάλα διεθνή φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Moers, το Les Suds à Arles, το Φεστιβάλ D'Aix-En-Provence, το Udaipur World Music Festival και πολλά άλλα καθώς και με μουσικούς όπως τους Gunther Schuller, Σωκράτης Σινόπουλος, Γιάννης Αγγελάκας, Hayden Chisholm, Evan Parker, Χάρης Λαμπράκης, Θύμιος Ατζακάς, Αντώνης Ανισέγκος, Μιχάλης Σιγανίδης, Max Andrzjewski, Elias Stemeseder, Jonathan Crayford, Κώστας Αναστάσιαδης, Bob Moses, Κώστας Θεοδώρου, Sam Rivers, Wayne Shorter, Cecil McBee ενώ έγραψε μουσική για τους Company1, της μουσικής σκηνής της Βοστώνης.
Ως εκπαιδευτικός, ο James έχει πολύ εμπειρία στη διδασκαλία σαξόφωνου, μουσικής θεωρίας και σύνθεσης και έχει δώσει εργαστήρια στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο για ιδρύματα όπως το Paris Conservatoire, το New Zealand Jazz Foundation και το Jazz Workshop Australia.
Τα μουσικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εξερεύνηση των μικροτόνων (microtonality) και της τροπικότητας και τις εφαρμογές τους στα πνευστά όργανα. Έχει εμβαθύνει στη σπουδή των overtones και "just" συστημάτων κουρδίσματος αναπτύσσοντας μία προσωπική γλώσσα αυθόρμητης σύνθεσης στη μουσική πράξη του σαξοφώνου. Παράλληλα είναι ενεργός - εκπαιδευτικά και εκτελεστικά - στο χώρο της jazz, του αυτοσχεδιασμού, της σύγχρονης λόγιας μουσικής, καθώς δείχνει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις δημιουργικές προσεγγίσεις των λαϊκών παραδόσεων της Τουρκίας, του Ιράν, της Ελλάδας, της Αρμενίας, και της Εγγύς Ανατολής. Συνεχίζει να ακολουθεί μαθήματα στο καμαντσέ και Persian Radif με τον Sina Danesh.
Fausto Sierakowski
Ο Fausto Sierakowski γεννήθηκε το 1988 στο Παρίσι και μεγάλωσε στη Ρώμη.
Το 2009 πήρε Δίπλωμα στο Κλασικό Σαξόφωνο από το Conservatorio di Santa Cecilia υπό την καθοδήγηση του Αlfredo Santoloci και το 2012 αποκτά Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στο Contemporary Improvisation από το New England Conservatory υπό την καθοδήγηση των Anthony Coleman, Hankus Netsky και Frank Carlberg.
Κατά την παραμονή του στην Αμερική και μέχρι την επιστροφή του στην Ευρώπη το 2014, έκανε συναυλίες και ηχογραφήσεις με μουσικούς όπως Matt Moran, Anthony Coleman, Joe Morris, Matt Darriau, Satoshi Takeshi, Hayden Chisholm και Axel Dörner.
Το 2016 μετακομίζει στην Ελλάδα, με σκοπό να μελετήσει Κλασική Οθωμανική Μουσική και Ούτι με τον Ευγένιο Βούλγαρη.
Από τότε συμμετέχει στα μουσικά σύνολα του Ευγενίου Βούλγαρη, του Θύμιου Ατζακά και του James Wylie αλλά και σε αρκετά συγκροτήματα, όπως: People of the wind (με τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο), Ροδάκινα (με την Αυγερινή Γάτση, τη Μαρία Πλουμή και την Εύη Κανέλλου) και "La Goura Zygia" με τον Κώστα Τσαρούχη.