ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Agios Lavrentios

Ήταν στην τελευταία τριακονταετία του 1300 όταν ο αγιορείτης μοναχός Λαυρέντιος, με αφορμή την επικράτηση της αίρεσης των Βαρλαάμ και Ακινδύνου, άφησε για πάντα την Μονή της Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. Όταν έφτασε στο βουνό του Πηλίου, 20 χλμ ανατολικά του Βόλου και σε υψόμετρο 600 μέτρων, στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα ο Άγιος Λαυρέντιος, το μόνο που υπήρχε ήταν μία μονή που είχαν χτίσει βενεδικτίνοι μοναχοί. Εκεί, ολοκληρώνει το 1378 το μοναστήρι του Αγίου Λαυρεντίου πάνω στην θέση του προηγούμενου και βέβαια δίνει το όνομα του στον οικισμό που αργότερα θα γινόταν ένα από τα μεγαλύτερα κεφαλοχώρια του Πηλίου.

Η απουσία ασφυκτικών κατοχικών δυνάμεων από τα ορεινά, η αυτοδιοίκηση, η σχετική αυτονομία, η ανεμπόδιστη αύξηση του πληθυσμού και η οικονομική άνθιση κατά τον 17ο και 18ο αιώνα οδηγούν τον Άγιο Λαυρέντιο σε υλική ευημερία. Όλα τα παράλια και οι πεδινές εκτάσεις Αγριάς και Λεχωνίων μοιράζονται στα δύο αντικρινά κεφαλοχώρια που τα χωρίζει η μεγάλη ρεματιά: στη Δράκεια και στον Άγιο Λαυρέντιο. Οι κάτοικοι αναπτύσσουν εμπορικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες, αποκτούν επαφή με τον ελληνισμό της διασποράς καθώς και με ευρωπαικά κέντρα, ενώ στο ντόπιο δυναμικό έρχονται να προστεθούν Ηπειρώτες, Βλάχοι και νησιώτες.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση λογίων, καλλιτεχνών, δασκάλων, μορφωμένων ιερέων, τη λειτουργία σχολείων και βιβλιοθηκών, οδηγούν σε μία εντόπια κοινωνία που ακόμη και σήμερα προδίδει, πέρα από την αγροτική της καταγωγή, μία αστική ιδιοσυγκρασία, ένα κράμα κοσμοπολίτικων συμπεριφορών που άλλοτε αμυδρά και άλλοτε ευκρινώς φαίνεται πίσω από κοινωνικές εκδηλώσεις και πρότυπα αλλά και πίσω από τα παλιά αρχοντικά και τις κλειστές αυλές που ακόμη δεσπόζουν σε αυτόν το τόπο.

Σήμερα, σχεδόν 650 χρόνια μετά τους πρώτους μοναχούς, ο Άγιος Λαυρέντιος παραμένει ένα χωριό με αυτοδύναμη κοινωνική ζωή, ενώ η συντηρημένη αρχιτεκτονική των κτισμάτων, το πλούσιο δίκτυο των καλντεριμιών, η πλήρης απουσία αυτοκινήτων και η φυσική του θέση μέσα σε πυκνό δάσος καστανιάς, οξιάς και ελιάς, δημιουργούν την αίσθηση ενός τόπου που παραμένει αμετάβλητος με το πέρασμα των αιώνων.

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Το Μουσικό Χωριό είναι μια από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 2006 από τους μουσικούς Θύμιο ΑτζακάΚώστα Μακρυγιαννάκη και Γιώργο - Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

Σήμερα, μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στην ύπαιθρο και τριών χρόνων στην αστική έδρα της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη (το αβγο), διοργανώνεται από την Αστική μή Κερδοσκοπική Εταιρία Μουσικών Παρεμβάσεων arTree.

Η διοργάνωση στοχεύει:

· Στην προγραμματισμένη ή αυθόρμητη εκτέλεση μουσικών ιδεών, έργων και δρώμενων και την παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και projects μεταξύ διεθνών καλλιτεχνών και ανθρώπων της τέχνης γενικότερα.

· Στην υλοποίηση εκπαιδευτικών ενοτήτων υπό τη μορφή συμβιωτικών εργαστηρίων/masterclasses ομαδικής δράσης, τα οποία συντονίζονται σε συνεργασία με Έλληνες και αλλοδαπούς καλλιτέχνες με αναγνωρισμένη δράση στο χώρο της σύγχρονης ή ιστορικής δημιουργίας και εκτέλεσης. Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων στο σύνολο τους αποβλέπουν σε ευρείες και ουσιαστικές προσεγγίσεις της μουσικής τέχνης, ενώ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτότυπους τομείς που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στα ελληνικά προγράμματα μουσικών σπουδών.

· Στην δημιουργία μίας διεθνούς αναπτυσσόμενης κοινότητας αλληλουποστηριζόμενων καλλιτεχνών, τόσο σε επίπεδο συλλογικής μουσικής εκτέλεσης, όσο παραγωγής και διανομής καλλιτεχνικού υλικού.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Ο Άγιος Λαυρέντιος βρίσκεται σε απόσταση 21χλμ περίπου από το Βόλο, σε υψόμετρο περί τα 600μ. Η πρόσβαση από το Βόλο γίνεται, με λεωφορείο, ΙΧ αυτοκίνητο και ταξί.

Με λεωφορείο
2 δρομολόγια εκτελούνται ημερησίως (εκτός Κυριακής) προς και από τον Άγ. Λαυρέντιο
ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (κόστος εισιτηρίου 2.20€).

Με ΙΧ
Από το Βόλο κινούμαστε παραλιακά προς την Αγριά. Αφού τη διασχίσουμε και πριν φθάσουμε στα Κάτω Λεχώνια, συναντάμε πινακίδα προς Άγ. Λαυρέντιο αριστερά.

Με ταξί
Το κόμιστρο από το Βόλο είναι περίπου 20 €.
Το κόμιστρο από την Αγριά είναι περίπου 12€.

Συντεταγμένες GPS
Γεωγραφικό πλάτος: 39.3607
Γεωγραφικό μήκος: 23.0592

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Kώστας Μακρυγιαννάκης
(καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός)

Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης, σπούδασε μουσική στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο.
Η νέα μουσική, η ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση, η σύνθεση, η μουσική δωματίου και η ποπ μουσική είναι τομείς στους οποίους έχει συνεργαστεί με εξέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλιακά και δισκογραφικά. Ανάμεσά τους, η βιολονίστα Rosemary Campton, ο τενόρος James Geer, η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο σαξοφωνίστας Θεόφιλος Σωτηριάδης, οι μαέστροι Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και Μίλτος Λογιάδης, η χορεύτρια και χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, η συγγραφέας παιδικών έργων και παραμυθιών Αναστασία Αστερίου και οι τραγουδοποιοί Γιάννης Αγγελάκας, Μανώλης Φάμελος και Μαρία Θωίδου.
Από το 1997 εμφανίζεται στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Κύπρο, την Ελβετία, τη Φινλανδία, τη Δανία και την Τσεχία. Έχει γράψει μουσική για εκδόσεις παιδικών παραμυθιών, για κουκλοθέατρο και παραστάσεις χορού κι έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ, την EBU, το BBC και για διάφορα ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια. Η συναυλιακή του δραστηριότητα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ κι αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου, Φεστιβάλ Δημητρίων, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου ιδρύματος, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, The Bolivar Hall - London, Karlsberg Glyptotek, κ.ά.)
Ο Κώστας είναι ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Guitar Plus από το 2005 μέχρι το 2011, του μοναδικού ελληνικού φεστιβάλ που εστιάζει αποκλειστικά στη μουσική δωματίου με άξονα την κιθάρα από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα και από τον Απρίλιο του 2012, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος / καλλιτεχνικός διευθυντής της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Κοινότητας ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (www.music-village.gr), μιας από τις σημαντικότερες πολιτιστικές κοινότητες στην Ευρώπη που συγκεντρώνει καλλιτέχνες κι εκπαιδευτικούς των τεχνών από όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της επιτέλεσης, της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής δημιουργικών ιδεών.

Θύμιος Ατζακάς
(καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός)

O Θύμιος Ατζακάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1971. Eίναι απόφοιτος του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, της Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας και της Ακαδημίας Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας, καθώς και διδάκτορας του Τμήματος Πολιτισμικής Επικοινωνίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 1997 ως το 2004 έζησε στη Γερμανία (Κολωνία, Λειψία, Βερολίνο). Κατά την τελευταία δεκαπενταετία το κύριο αντικείμενο του είναι η ερμηνεία και εξερεύνηση διαφόρων νυκτών εγχόρδων. Πυρήνας της ενασχόλησης αυτής είναι το ούτι και η μουσική προφορικότητα, έτσι όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη σύγχρονη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό.
Έχει εμφανιστεί, σαν σολίστας, παραγωγός ή μέλος μουσικών συνόλων, σε διεθνή φεστιβάλ και projects σε Ευρώπη, Ασία και Ιαπωνία ενώ ηχογράφησε και μαγνητοσκόπησε για την ελληνική ραδιοτηλεόραση, το WDR, την Deutsche Welle, το MDR, το Arte, το RADIO 3 FRANCE και το BBC.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ ή παρουσιάζοντας έργα του σε μεγάλα ελληνικά και ξένα φεστιβάλ και φορείς όπως η Στέγη Γραμματών και Τεχνών του Ωνασείου Ιδρύματος, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΜΜΑ, το ΜΜΘ, το Φεστιβάλ Αθηνών, το ίδρυμα Νιάρχος, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Styriarte Festival (Αυστρία), το Festival Aix en Province (Γαλλία), το Festival Sud Arles (Γαλλία) και άλλα.
Παράλληλα έχει ιδρύσει μουσικά σχήματα όπως το Armos Ensemble, το Tropos Quartett Berlin, και, μαζί με τον Αντώνη Ανισέγκο, το ΣΩΜΑ. Aπό το 2010 ερμηνεύει σαν σταθερό μέλος του συνόλου παλαιάς μουσικής Ex Silentio (με καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα).
Aπό το 2005 διδάσκει ούτι και συντονίζει μουσικά σύνολα στην κατεύθυνση ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του τμήματος Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Από το 2006 είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς μουσικής κοινότητας “Μουσικό Χωριό”. Αποτέλεσμα της εργασίας αυτής μέχρι σήμερα είναι η υλοποίηση και τεκμηρίωση πάνω από 150 συμβιωτικών μουσικών εργαστηρίων, παραστάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
O προσωπικός του δίσκος “Udopia” (2016, Carpe Diem Records) διακρίθηκε πρόσφατα στα πλαίσια του German Record Critics' Award (Preis der deutschen Schallplattenkritik), στην κατηγορία "Grenzgänge" (Crossover).

Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης
(διεθνείς σχέσεις, καλλιτεχνικός συντονισμός)

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978. Απόφοιτος του Βασιλικού Κολλεγίου στο Λονδίνο, σπούδασε πιάνο και σύνθεση με τους Yonty Solomon, Alfred Brendel, Δόμνα Ευνουχίδου και Edwin Roxburgh.
Από το 1990 έχει πάρει τιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες όπως το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, της Worshipful Company of Musicians, της Βελγικής Ραδιοφωνίας και τις υποτροφίες των ιδρυμάτων Ωνάση, Λεβέντη, Hattori κ.α. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικά κέντρα των τεχνών στην Ευρώπη και την Αμερική όπως τα Royal Albert Hall, St. Petersbourg Philharmonic Hall, Musikverein, Concertgebouw, Kölner Philharmonie, Carnegie Hall κ.α. Έχει συμπράξει με κορυφαίες ορχήστρες όπως οι Φιλαρμονικές Αμβούργου και Στρασβούργου, η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, η Βασιλική Φιλαρμονική, οι Συμφωνικές Βαρσοβίας και Μονάχου, υπό τη διεύθυνση των Sir Neville Marriner, Yuri Temirkanov, Ingo Metzmacher, Yoel Levi, Maxim Schostakovic κ.α. Έχει συνεργαστεί με πολλά σύνολα μουσικής δωματίου όπως το Medici Quartet, το Ysaye Quartet, το BT Scottish Ensemble, και με προσωπικότητες όπως ο Michael Tilson Thomas, ο Κυπριανός Κατσαρής και ο Λεωνίδας Καβάκος. Εμφανίστηκε επίσης σε διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων τα Harrogate, Montpellier, Norfolk & Norwich, Trento, Chopin, Monterrei, Istanbul κ.α. Οι ηχογραφήσεις του στις εταιρίες SOMM και LINN έχουν επιλεγεί μεταξύ των 10 κορυφαίων δίσκων του μήνα από τα έγκυρα διεθνή μουσικά περιοδικά BBC και Grammophone και πρόσφατα μεταξύ των 50 καλύτερων δίσκων της πενταετίας, από το περιοδικό The Pianist. Έχει συνθέσει έργα για πιάνο, φωνητικά σύνολα και συνδυασμούς οργάνων καθώς και μουσική για θέατρο και χορό. Το 2004, η σύνθεσή του Sleepwalking προτάθηκε για βραβείο SONΥ. Από το 2000 είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς ειρηνευτικού οργανισμού ADAP. Από το 2005, μαζί με τον Κώστα και τον Θύμιο, είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς μουσικής κοινότητας «Μουσικό Χωριό».

Αλέξανδρος Σεϊταρίδης
(διεύθυνση τεχνικής παραγωγής, webmaster)
https://alexandros.seitaridis.gr

Ο Αλέξανδρος Σεϊταρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε στο University of Hertfordshire από όπου αποφοίτησε με Bachelor of Science, Second Class Honors (First Division) στην Πληροφορική. Είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο της Ημέρας και έχει μαθητεύσει την τέχνη του κουκλοθεάτρου δίπλα στον κουκλοπαίκτη Στάθη Μαρκόπουλο.
Εργάζεται ως σύμβουλος διαδικτύου και τεχνολογίας (I.T Manager) και ως σχεδιαστής και δημιουργός διαδικτυακών ιστοσελίδων (Web Site Designer and Development).
Έχει εργαστεί ως μοντέρ σε πολλές ταινίες μικρού μήκους, σε ντοκιμαντέρ και μουσικά βίντεο κλιπ. Ήταν συντάκτης του δισέλιδου τεχνολογικών νέων, “Οδός χάι-τέκ” στο μηνιαίο περιοδικό Δίφωνο.
Έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί βίντεο, καταλόγους, αφίσες και flyers για μουσικές συναυλίες, εκθέσεις καλλιτεχνών και θεατρικές παραστάσεις.
Για πολλά χρόνια έχει υπάρξει road manager και βοηθός παραγωγής για μουσικά σχήματα σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
Είναι Διευθυντής Παραγωγής της διεθνούς μουσικής κοινότητας «Μουσικό Χωριό» από το 2010 μέχρι σήμερα.
Δεν του αρέσει να μένει στάσιμος αλλά να δοκιμάζει συνέχεια νέους τρόπους έκφρασης και δημιουργίας. Προσπαθεί η τέχνη να βρίσκεται σε κάθε πλευρά της επαγγελματικής του δραστηριότητας.
Είναι συνυπεύθυνος της λειτουργίας του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού Radio Art από το 2007 με ακροατές από όλο τον κόσμο.
Έχει πάρει μέρος σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αρχαίου δράματος με τη Μάρθα Φριντζήλα, κουκλοθέατρο με τον Στάθη Μαρκόπουλο και καταξιωμένους καλλιτέχνες του εξωτερικού, αφήγηση με την Ανθή Θάνου, θεατρικό κλόουν με τη Gozde Atalay Kokkoris και τον Παναγιώτη Κόκκορη.
Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Fortunati όπου μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και το κουκλοθέατρο δημιουργούν κόσμους και ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους.
Από το 2007 έχει σχεδιάσει φωτισμούς για αίθουσες σύγχρονης τέχνης καθώς και για παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και χορού.
Παράλληλα, δημιουργεί βίντεο για εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσεις. Επιμελείται (Επεξεργασία – Μοντάζ – Χειρισμό και Ζωντανή μίξη) τις βίντεο-προβολές για τις μουσικές παραστάσεις του Αλκίνοου Ιωαννίδη από το 2012.
Είναι freelancer video artist δημιουργώντας πρωτότυπα βίντεο και εγκαταστάσεις (installations) με χαρτογραφημένη προβολή (Projection Mapping) από το 2014 για παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και χορού.
Έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2008 & 2018), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2017 & 2018), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (2011 & 2015), Εθνικό Θέατρο (2009), Φεστιβάλ Δημητρίων (2017), Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2006), Γυάλινο Μουσικό θέατρο, Κύτταρο Live Club, Αίθουσα Σύγχρονης Τέχνης Πότνια Θηρών, πολυχώρο Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα, Θέατρο Act στην Πάτρα (2018), Μουσικό Φεστιβάλ Μαίναλον (2005), Φεστιβάλ της BoC στη Φανερωμένη της Λευκωσίας, Φεστιβάλ Παπαϊωάννου και στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Θέατρο Έναστρον, Θέατρο της Ημέρας, Club Fuzz (2007) σε συνεργασία με τον Malcolm McLaren (μάνατζερ των Sex Pistols).

Δημήτρης Ζαχαράκης
(συντονισμός παραγωγής)

Ο Δημήτρης Ζαχαράκης γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ειδίκευση “Κλασικά Κρουστά” και καθηγητή τον Α. Βασιλειάδη καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην Παλαιά Μουσική και υπεύθυνο καθηγητή τον Δ.Κούντουρα.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κρουστών και μουσικής ερμηνείας με τους: P.Prommel, Th.Milkov. N.Zeltsman, F.Nanoya, Tchiki Duo, M.Pastore, Γ.Χατζινίκο, Δ. Ευνουχίδου, Δ.Κούντουρα, Π.Ηλιόπουλο κ.α
.
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Θεσ/νίκης, την Ορχήστρα της Ακαδημίας του Detmold (Γερμανία), καθώς και με τα ορχηστρικά σύνολα και τα σύνολα δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης έχει συμμετάσχει με διάφορα ensemble σε φεστιβάλ, τόσο στην Ευρώπη (Festival Sud Arles, Festival Aix en Province) όσο και στην Ελλάδα, και σε πολλές παραγωγές σε φορείς όπως Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Ιδρήματος Ονάση), ΜΜΑ, ΜΜΘ, Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ) κ.α.

Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Διδάσκει κρουστά στο Μουσικό σχολείο Κατερίνης και σε ωδεία.
 Από το 2012 είναι στην ομάδα εργασίας της Διεθνούς Μουσικής Κοινότητας «Μουσικό Χωριό».

Αναστασία Σταύρου
(γραμματεία, εγγραφές, συντονισμός καλλιτεχνών)

Η Αναστασία Σταύρου γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1996. Πρωτοήρθε σε επαφή με τη μουσική μέσω του πατέρα της, Γιάννη, που την προέτρεψε να ξεκινήσει τις μουσικές σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων με καθηγήτρια πιάνου την Χρυσούλα Μπαϊρακτάρη-Μαρούλη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση “Πιάνο” και καθηγητή τον Uwe Matschke. Είναι, επίσης, κάτοχος πτυχίου ανώτερων θεωρητικών από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη. Στο καλλιτεχνικό δυναμικό της συμπεριλαμβάνονται εμφανίσεις για σόλο πιάνο, συναυλίες μουσικής δωματίου, συναυλίες λαϊκής και έντεχνης μουσικής, διεύθυνση πρωτότυπων έργων νέων συνθετών και σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής.

Από το 2016 εργάζεται στην ομάδα παραγωγής του “Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης” και από το 2018 στη Διεθνή Μουσική Κοινότητα “Μουσικό Χωριό”. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Λαϊκής Ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και χορωδός στη μικτή χορωδία “Cantus” με έδρα τα Ιωάννινα και μαέστρο την Κωνσταντίνα Μήλια. Από το 2020 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Άρτας διδάσκοντας πιάνο, χορωδία και μουσικά σύνολα.

Ασχολείται από μικρή ηλικία με τον χορό (μπαλέτο και σύγχρονο), ενώ τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα αργεντίνικου τάνγκο. Αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της σε βιβλία, ταινίες και ταξίδια.