πρόγραμμα 2018

1η Περίοδος (16 ~ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ) // Εργαστήριο Φωνητικής Έρευνας


2η Περίοδος (6 ~ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)
// Εργαστήρια ΔορυφόροιΣΥΝΕΔΡΙΟ (17 ~ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)

«Ψευδωνυμία, ταυτότητα κι ετερότητα στην καλλιτεχνική δημιουργία»

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Χάρδας - επίκουρος καθηγητής του τμήματος μουσικών σπουδών του ΑΠΘ,

Ελένη Παπαργυρίου - επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν για το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα...
3η Περίοδος (19 ~ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) // Ο Άλλος Εαυτός: Μια συνομιλία με την ψευδωνυμία

Εργαστήρια, συναυλίες, παραστάσεις και παράλληλες δράσεις με αφορμή κι αιτία αυτούς που επικοινώνησαν ή συνεχίζουν να επικοινωνούν το έργο τους μέσα από διαφορετικές ταυτότητες. Καταξιωμένοι και διεθνείς καλλιτέχνες, μουσικοί, συνθέτες, τραγουδοποιοί και μια χορεύτρια - χορογράφος, συντονίζουν τα εργαστήριά τους φέτος στο Μουσικό Χωριό με όχημα την τόλμη της έκφρασης. Είτε υιοθετώντας διαφορετικά ονόματα και προσωπεία είτε όχι, θα είναι εκεί για να ανάψουν τη δημιουργική φλόγα των καλλιτεχνών και σπουδαστών τους και να εμψυχώσουν τις ποικίλες δημιουργικές τάσεις κι επιθυμίες τους.

Στον Άλλο Εαυτό οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί με τους συντονιστές στον τομέα που τους ενδιαφέρει και ταυτόχρονα τις απογευματινές ώρες να έρθουν σε επαφή με όλα τα εργαστήρια που θα λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με στόχο να εξερευνήσουν τις πιο δημιουργικές τους πτυχές.

Παράλληλα, τις βραδινές ώρες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, παραστάσεις και άλλες δράσεις μέσα στο πανέμορφο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου. Στο τέλος της περιόδου όλα τα επιμέρους εργαστήρια θα “περπατήσουν” στα σπίτια του Αγίου Λαυρεντίου δίνοντας της ευκαιρία στους επισκέπτες, ακροατές και θεατές του Μουσικού Χωριού να ανακαλύψουν την πολυχρωμία, τους ήχους και την ιδιαίτερη έκφραση που
απορρέει από το έργο τους.

Φυσικά, όπως σε κάθε Μουσικό Χωριό, η καλλιτεχνική ιδέα που δίνει πνοή στο σχεδιασμό συνυπάρχει με το αναπάντεχο και το τυχαίο. Αυτό δηλαδή που γεννιέται αυθόρμητα, σε ακαθόριστες στιγμές όλο το εικοσιτετράωρο μες στην εβδομάδα και εκδηλώνεται μέσα από την έκφραση των συμμετεχόντων είτε σε ευρείες κοινωνικές συναντήσεις στην πλατεία, είτε ως προσωπικές καταθέσεις - παρουσιάσεις σε κάποιο “μαγικό” σημείο κρυμμένο δίπλα στα καλντερίμια και τις γωνιές του χωριού.

Ανάμεσα στα αυθόρμητα και τα προσχεδιασμένα λοιπόν, στην εβδομάδα του Άλλου Εαυτού, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε συναυλίες, ρεσιτάλ και παραστάσεις από το Τρίο ΙΑΜΑ, τον Αντώνη Ανισέγκο με την Σίσση Μακροπούλου / Sissi Rada, την Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και τον Panou - Manou, το Φώτη Σιώτα και τον Λευτέρη Μουμτζή μεταξύ άλλων.4η Περίοδος (27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ~ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
// «Ζωντανές κούκλες – ζωντανοί μουσικοί»

Ημέρες μουσικού κουκλοθεάτρου